Gospodarka » Żywność
Kasza gryczana biała marki Halina – nowy smak tradycyjnych potraw
Zobacz więcej zdjęć » |
Dzięki niej znane oraz lubiane przez domowników posiłki zaserwujemy w wyjątkowo pysznym wydaniu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Eksperymenty z kaszą
Kasza gryczana powinna znaleźć się w diecie każdego, kto dba o swoje zdrowie oraz figurę. Skrywająca bogate źródła białka i węglowodanów stanowi niezastąpiony dodatek do dań tradycyjnej kuchni polskiej. Trójkątne, kremowe ziarenka kaszy gryczanej niepalonej powstają w wyniku tylko obłuskania ziarna gryki podsuszonego do odpowiedniej wilgotności. Zawierają one duże ilości błonnika, który pomaga w trawieniu i oczyszczaniu. Ponadto kasza nie zakwasza organizmu, a zawarte w niej składniki odżywcze wspierają metabolizm, układ kostny oraz odpornościowy.
Dla wszystkich miłośników tego smakołyku marka Halina przygotowała nowość – Kaszę gryczaną białą, czyli niepaloną, która charakteryzuje się delikatniejszym smakiem, w porównaniu do kaszy gryczanej prażonej. Produkt może zastąpić powszechnie znaną odmianę we wszystkich potrawach, dzięki czemy zyskają one nowy smak. Biała kasza sprawdzi się jako nadzienie gołąbków, zrazów, zapiekanek czy pierogów. To również idealny dodatek do sosów, zup oraz gulaszów. Obok smakowitych dań mięsnych i wegetariańskich kaszę gryczaną białą marki Halina możemy wykorzystywać także do przygotowywania deserów z bakaliami, dżemem lub owocami.
Istotną zaletą produktu, obok wartości odżywczych i niezwykłego smaku, jest szybki czas przygotowania. Woreczek kaszy gryczanej białej marki Halina gotuje się bowiem jedynie 18 minut. Potem wystarczy jedynie połączyć ją z uprzednio wybranymi składnikami i voilà pyszne danie gotowe!
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)