Gospodarka » Żywność

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami
Zobacz więcej zdjęć »
Za oknami nadal nie widać wiosny, dlatego w ramach poprawy humoru wynikającego z tęsknoty za słońcem proponujemy owocowe danie o słonecznym smaku – knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami.

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

- knedle ze śliwkami JAWO 1 op.

Składniki sosu:

- 6 żółtek
- 80 g cukru
- 75 ml Cognac
- 50 g bakalii

Przygotowanie sosu:

            Żółtka i cukier utrzeć na masę. Następnie miskę z masą jajeczną przełożyć na garnek wypełniony do 1/3 objętości gotującą się wodą i dalej ubijać masę na parze - aż zgęstnieje. Pod koniec ubijania dodać ostrożnie cognac. Następnie sos schłodzić do temperatury pokojowej.

            Gotowym sosem polać ugotowane knedle i posypać bakaliami – smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na www.jawo.pl

 

 

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Kamila Nowakowska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »