Zdrowie » Medycyna
Kokosowa rozkosz smaku – bez konserwantu!
Zobacz więcej zdjęć » |
Wybierając wiórki kokosowe, warto kierować się brakiem substancji konserwujących w składzie produktu. Tym atutem wyróżniają się nowe Wiórki kokosowe z asortymentu Sante Bakalie. Są pyszne, aromatyczne i zawierają ważne składniki odżywcze. Można je wykorzystać zarówno w codziennych, prostych daniach, jak i świątecznych, zdrowych, domowych łakociach.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Wiórki kryją w sobie wspomnienie słonecznych tropików i przywołują egzotyczne, porywające smaki. Powstają z miąższu orzecha kokosowego, który najpierw jest dokładnie suszony, a następnie delikatnie ścierany na wiórki. Te wysokiej jakości mają charakterystyczny, słodki, łagodny smak, wyraźny aromat kokosa oraz czystą, białą barwę.
Nowe Wiórki kokosowe z linii Sante Bakalie są delikatne, wyjątkowo smakowite i egzotycznie pachnące. Nie są konserwowane dwutlenkiem siarki, a w ich składzie znajdziemy wyłącznie... wiórki kokosowe. To nie tylko przysmak, ale także porcja wartościowych składników odżywczych. Wiórki kokosowe Sante Bakalie wyróżnia wysoka zawartość błonnika oraz potasu. Są także źródłem innych składników mineralnych, takich jak magnez, fosfor, żelazo. Są polecane jako składnik diety niskowęglowodanowej, ketogenicznej oraz uzupełnienie diety sportowców.
Wiórki kokosowe będą stanowić doskonałe dopełnienie smaku codziennej porannej owsianki czy koktajli owocowych. Są nieodzownym elementem dań kuchni azjatyckiej. Najmocniej jednak kojarzą się z domowymi deserami i ciastami. Wiórki kokosowe Sante Bakalie świetnie sprawdzą się do przygotowania lekkich i pysznych wegańskich trufli kokosowo-migdałowych. Białe jak śnieżny puch, kokosowe kuleczki warto zaserwować jako efektowny, świąteczny deser lub sięgnąć po nie dla umilenia zimowego wieczoru.
Wegańskie trufle kokosowo-migdałowe
ok. 30 sztuk
150 g wiórków kokosowych Sante
200 g kaszy jaglanej Sante
500 ml napoju migdałowego Sante Organic
100 g migdałów Sante
100 g wegańskiej białej czekolady
100 g stałej części mleka kokosowego
Kaszę jaglaną zalewamy wrzątkiem i na chwilę odstawiamy. Odcedzamy, płuczemy i wrzucamy do garnka z napojem roślinnym i 4 łyżkami wiórków kokosowych. Gotujemy do miękkości, aż kasza wchłonie cały płyn. Migdały prażymy na suchej patelni. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy razem z mlekiem kokosowym do ugotowanej kaszy. Blendujemy na gładką masę. Odstawiamy do lodówki, żeby stężała. Z twardej masy formujemy w dłoniach kulki, do każdej wkładając całego migdała. Trufle obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)