Dom » Budownictwo

Kolejna inwestycja budowana przez Eko-System

Białostocki Eko-System nawiązał współpracę z francuskim developerem, firmą Nexity. W ramach zawartego porozumienia spółka odpowiadać będzie za budowę wielorodzinnego budynku z garażami i lokalami usługowymi w Warszawie. Prace rozpoczęły się 1. października.

Nowopowstająca inwestycja usytuowana będzie przy ul. Dywizjonu 303 na warszawskim Bemowie. Eko-System pełni w tym wypadku rolę generalnego wykonawcy.

- „Bianco 2” to zespół dwóch budynków mieszkalnych z garażami podziemnymi. Łącznie znajdą się w nich 2 lokale usługowe i 90 mieszkań o zróżnicowanej powierzchni. W tym wypadku projekt przewiduje mieszkania jedno-, dwu-, trzy- i czteropokojowe – opisuje Michał  Kamiński, który z ramienia spółki Eko - System odpowiada za realizację tego projektu.

Wytyczenie budynku oraz rozpoczęcie robót ziemnych nastąpiło 1. października 2015. Z kolei zakończenie prac zaplanowano na IV kwartał 2016.

„Bianco 2” to pierwszy wspólny projekt obu firm. W ramach współpracy białostocka spółka odpowiadać będzie również za budowę kolejnej inwestycji – tym razem przy ul. Batalionów Chłopskich w Warszawie.

W ramach swojej działalności Eko - System realizuje m.in. kompleksowe budowy i modernizacje obiektów przemysłowych, mieszkaniowych, handlowo-usługowych, użyteczności publicznej oraz ochrony środowiska, także z wykonaniem dokumentacji projektowej, prowadzeniem uzgodnień oraz uzyskaniem wszelkich pozwoleń.

publicum