Gospodarka » Żywność

Kolejne produkty ZPM HAŃDEREK zdobywają laury programu „Doceń polskie”

Kolejne produkty ZPM HAŃDEREK zdobywają laury programu „Doceń polskie”
Zobacz więcej zdjęć »
Eksperci z branży spożywczej potwierdzili najwyższą jakość kolejnych wyrobów z oferty Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK! Schab Tradycyjny i Szynka Polska zdobyły certyfikaty jakości „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT.

Oznacza to, że wyroby zdobyły maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Decyzja o przyznaniu prestiżowych wyróżnień zapadła 25 października br., kiedy to w Sosnowcu odbył się XXVI audyt żywności zorganizowany w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. 

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Do udziału w październikowej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie” zakwalifikowano 232 produkty.  - Każdy z nich został sprawdzony indywidualnie przez grono specjalistów zawodowo związanych z żywnością i technologią żywienia. Członkowie Loży Ekspertów przyznają wyrobom noty w skali od 1 do 10, ocenie podlegają: smak, wygląd i stosunek jakości produktu do jego ceny. Do zdobycia godła jakości potrzeba minimum 7,5 pkt., zaś wyroby z maksymalnymi notami są honorowane tytułem TOP PRODUKT - wyjaśnia Karolina Szlapańska, organizatorka programu „Doceń polskie”. Jednym z laureatów audytu jest Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J.Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” przyznała znaki jakości i tytuły TOP PRODUKT dwóm propozycjom firmy z Buczkowic. Nagrodzone zostały: Schab Tradycyjny (z grupy „Tradycyjne”) i Szynka Polska z serii „Biesiada Polska”.

Certyfikatem „Doceń polskie” nagradzane są tylko artykuły spożywcze pozytywnie ocenione przez Lożę Ekspertów: nie ma innej drogi zdobycia tego znaku jakości. Audyty odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad nimi sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Godło promocyjne jest przyznawane na 2 lata, po tym czasie producent może zgłosić produkt do ponownej oceny -  informuje Marek Bielski, twórca programu promocyjnego „Doceń polskie”. Trzeba podkreślić, że podczas poprzednich audytów Loża Ekspertów wyróżniła cztery inne propozycje z oferty ZPM HAŃDEREK. Certyfikatami jakości i tytułami TOP PRODUKT uhonorowane zostały: „Z Dymnej Chaty” Szynka Spod Powału; „Z Polskiego Dwora” Kiełbasa Herbowa (nagrodzona dwukrotnie); Schab Naturalny (z serii „Klasyka Gatunku”) oraz Szynka „Ze Wsi Buczkowice”. 

W październikowej atestacji wzięły udział wyroby 76 producentów z całej Polski (z 16 województw). Kolejna ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie” odbędzie się 31 stycznia 2018 roku. 

* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl 

Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. Twórca programu „Doceń polskie” jest  także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych. 

* * *
KONTAKT:
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl

Kontakt dla mediów:
Anna Koza
anna.koza@adventure.media.pl
Adventure Media s. c. Agencja Public Relations
www.adventure.media.pl
tel. 780 115 953
tel. 32 724 28 84

fax 32 417 01 70 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Adventure Media

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »