Technologie » Komputery

Kolor dla każdego, czyli Konica Minolta bizhub C200

bizhub C200 to nowy model kolorowego urządzenia wielofunkcyjnego Konica Minolta, przeznaczonego dla małych i średnich firm. Producent zadbał nie tylko o jego wszechstronność, ale także łatwość obsługi, niski pobór energii i przystępną cenę.

bizhub C200 - najnowszy produkt w ofercie firmy Konica Minolta - to kolorowa kopiarko-drukarka, wyposażona także w funkcje skanowania i faksowania. Jest atrakcyjną odpowiedzią producenta na potrzeby małych i średnich firm. Posiada wszystkie kluczowe funkcje, niezbędne w tej klasy urządzeniach, a jej obsługa jest przy tym bardzo prosta. „Kolor dla każdego - tak można scharakteryzować nowe urządzenie wielofunkcyjne bizhub C200", mówi Karsten Wiebking, Menedżer Produktu w Konica Minolta Business Solutions Europe. „To wszechstronne, a jednocześnie bardzo łatwe w obsłudze urządzenie. bizhub C200 działa bardzo intuicyjnie, dzięki czemu nawet mniej doświadczeni użytkownicy bez problemu mogą korzystać z wszystkich jego możliwości", dodaje.

bizhub C200 to znakomite rozwiązanie dla małych i średnich biur, w których dotychczas używano monochromatycznych drukarko-kopiarek. Urządzenie z łatwością sprosta wszelkim codziennym zadaniom biurowym. Prędkość drukowania i kopiowania wynosi 20 stron na minutę, zarówno w wersji kolorowej, jak i czarno-białej. Standardową funkcją jest skanowanie do e-maila. bizhub może także opcjonalnie zastąpić faks lub faks komputerowy. Kopiowanie w kolorze, czerni i bieli oraz z oryginałów mieszanych jest całkowicie zautomatyzowane, co pozwala uniknąć użytkownikom ewentualnych błędów. bizhub C200 automatycznie wybiera odpowiedni podajnik i rozmiar papieru, a także korzysta z systemu automatycznego doboru koloru.

Nowa wszechstronna kopiarko-drukarka Konica Minolta zasługuje na wysokie noty w zakresie elastyczności wyboru nośników. Tworzenie wizytówek czy też nadruków na kopertach lub etykietach jest niezwykle łatwe. bizhub C200 umożliwia także kopiowanie z wielu rodzajów nośników. Urządzenie może pracować na papierze o gramaturze do 256 g/m2 oraz w formatach od A6 do A3+ (a także we wszystkich standardowych formatach pośrednich). Pojemność standardowa wynosi 250 arkuszy, a przy zastosowaniu opcjonalnych kaset wzrasta nawet do 3 350 arkuszy.

bizhub C200 jest także przyjazny dla środowiska naturalnego. Temperatura uwalniania stosowanego przez Konica Minolta tonera polimeryzowanego Simitri HD ­jest znacznie niższa niż w przypadku zwykłych tonerów. Rozwiązanie to niewątpliwie poszerza możliwości wyboru nośników, przede wszystkim jednak wpływa na obniżenie zużycia prądu. Dzięki temu, produkty firmy Konica Minolta (w tym także bizhub C200) zostały wyróżnione znakiem Energy Star, a także niemiecką nagrodą Blue Angel. Co więcej, pobór prądu przez bizhub C200 jest aż o 40% niższy niż wymagają standardy Energy Star. Dla użytkowników oznacza to także znaczne oszczędności finansowe.

Nowy bizhub C200 zapewnia wysoką jakość zarówno jako urządzenie sieciowe, jak i samodzielna drukarko-kopiarka. Może być połączony z komputerem poprzez 10BaseT/100BaseTX lub szybkie USB 2.0. Wykorzystywany jako urządzenie sieciowe bizhub umożliwia efektywne monitorowanie kosztów druku, a także bezpieczeństwa i poufności dokumentów. Opcja bezpiecznego drukowania pozwala na ustanowienie hasła, które użytkownik musi wpisać na wyświetlaczu przed uzyskaniem dostępu do dokumentów. Dzięki temu, kontrola dostępu do informacji poufnych lub zastrzeżonych staje się prostsza. „Konica Minolta oferuje nowy, wszechstronny bizhub C200 w przystępnej cenie. W tym przypadku ‘mniej' naprawdę znaczy ‘więcej'. Ponieważ skupiamy się na rzeczach najważniejszych, możemy zaproponować naszym klientom to, co najlepsze: komfort użytkowania, prostotę obsługi oraz wysublimowany design" - podsumowuje Karsten Wiebking.

Urządzenie Konica Minolta bizhub C200 dostępne jest w cenie od 9 500 PLN (cena uzależniona jest od konfiguracji).

Effective Public Relations