Rozrywka » Święta

Koncert Świąteczny w zabytkowej Elektrowni

Koncert Świąteczny w zabytkowej Elektrowni
Zobacz więcej zdjęć »
W najbliższą sobotę 21 grudnia w zabytkowej Elektrowni Karola Scheiblera w otoczeniu choinek oraz klimatycznych lampek odbędzie się koncert kolęd i pastorałek w wykonaniu Chóru Akademii Muzycznej w Łodzi. Na wszystkich zgormadzonych gości w poczęstunku czekać będzie także świąteczny grzaniec.

Koncert w Fuzji odbędzie się o godzinie 18:00. Wstęp jest bezpłatny.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Koncert kolęd i pastorałek

W ostatnią sobotę przed Wigilią w Fuzji w Elektrowni Karola Scheiblera odbędzie się koncert Chóru Akademii Muzycznej, który dla gości zaśpiewa najpiękniejsze kolędy oraz pastorałki w opracowaniach: Jana Maklakiewicza, Stefana Stuligrosza, Krzysztofa Grzeszczaka, Anny Rocławskiej-Musiałczyk i Mikołaja Więckowskiego. Chór wystąpi pod batutą dyrygenta i chórmistrza Dawida Bera. Na wydarzenie Fuzja zaprasza 21 grudnia o godzinie 18:00. Na ogrzanie dla gości czekać będzie pyszny grzaniec! Chór Kameralny Akademii Muzycznej im. G. i K. Bacewiczów w Łodzi powstał w październiku 2021 r. W skład Chóru wchodzą studenci Wydziału I - Twórczości, Interpretacji, Edukacji i Produkcji Muzycznej oraz Wydziału II – Wykonawstwa Instrumentalnego. Chór w swoich repertuarze posiada głównie dawną i współczesną polską literaturę chóralną.

Dawid Ber – dyrygent, chórmistrz i pedagog ukończył studia w zakresie Teorii Muzyki w klasie prof. Franciszka Wesołowskiego oraz Studium Prowadzenia Zespołów Wokalnych i Wokalno–Instrumentalnych Akademii Muzycznej w Łodzi (1998). W 2000 roku ukończył z wyróżnieniem Podyplomowe Studia Chórmistrzowskie Akademii Muzycznej im. F. Nowowiejskiego w Bydgoszczy. Od 1998 zatrudniony jako nauczyciel przedmiotów teorii muzyki w Zespole Szkół Muzycznych im. S. Moniuszki w Łodzi, gdzie od 2011 roku sprawuje funkcję Kierownika Sekcji Teorii. W latach 2011 - 2021 pełnił funkcję pierwszego dyrygenta / Szefa Chóru Filharmonii Łódzkiej. Od 2008 roku zatrudniony jest w Katedrze Edukacji Muzycznej Akademii Muzycznej im. G. i K. Bacewiczów w Łodzi, gdzie prowadzi klasę dyrygentury chóralnej, obecnie na stanowisku profesora AM. Od 2016 roku pełni funkcję Kierownika Katedry Edukacji Muzycznej. Dyrygent Lodz Chamber Choir Chóru Kameralnego AM w Łodzi, Chóru Kameralnego Vivid Singers, Chóru Mieszanego Kościoła Chrześcijan Baptystów w Łodzi, Chóru Męskiego Lutnia
w Warcie.

 

Bajecznie rozświetlone Ogrody Anny

W tym roku Fuzja zachwyca dekoracjami świątecznymi. Warto odwiedzić Ogrody Anny, w których pojawiła się ponad 10 metrowa choinka z pięknymi ozdobami i urokliwymi światełkami. Choinka wykonana jest z ekologicznego materiału, podlegającemu pełnemu recyklingowi. Na trybunach podziwiać możemy z kolei lśniące, czerwone, 100 cm bombki, wykonane i pomalowane przez specjalizującego się w tego typu dziełach artystę. Prawdziwym hitem jest lasek brzózek, które oplecione zostały 4.500 metrów światełek. Na każdym z 43 drzewek znajduje się ponad 100 metrów punktów świetlnych, co tworzy wręcz bajkowy klimat! Iluminacje świetlne pojawiły się również na wszystkich latarniach zlokalizowanych przy budynkach mieszkalnych. To trzeba zobaczyć! Zapraszamy na świąteczny spacer do Fuzji!

 

Słodkie dzieła sztuki od DESEO

Grudzień to czas magicznych chwil i wyjątkowych smaków. Deseo – wyjątkowa cukiernia zlokalizowana w Fuzji, przygotowała na tegoroczne Święta cztery niezwykłe ciastka, które zachwycają zarówno wyglądem, jak i smakiem. Christmas Tree, czyli ciastko w kształcie choinki. To prawdziwa uczta dla miłośników pistacji: mus pistacjowy, delikatna namelaka, pralina, biszkopt i chrupiąca prażynka – wszystko o intensywnym pistacjowym smaku, zanurzone w polewie z mlecznej czekolady bean-to-bar Togo 42%. Idealne na zimowe wieczory z filiżanką herbaty i blaskiem świątecznych lampek. Rudolf - piernik staropolski, nasączony syropem pomarańczowym, w towarzystwie konfitury ze śliwek, ganache z mlecznej czekolady i musu marcepanowego. Całość wieńczą czekoladowe rogi wykonane z wyjątkowej czekolady bean-to-bar. Rudolf to smak tradycji w nowoczesnym wydaniu. Santa Cap – czapka Mikołaja to delikatny mus z mlecznej czekolady, karmel cynamonowy, galaretka z gruszki, chrupiąca prażynka z orzecha laskowego i biszkopt z kawałkami giandui i gruszką w syropie. Każdy kęs to pełnia świątecznego smaku!  Santa Poppy – makowy hit na święta. Ciastko w nowoczesnej odsłonie, kryjące w sobie świąteczną nutę: makowy mus z mascarpone i amaretto, śliwkowe powidła na czerwonym winie z cynamonem oraz biszkopt z orzecha laskowego i wytrawnej czekolady. Subtelne, a zarazem intensywne – idealne na wyjątkowe chwile.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KasiaBeyond

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »