Gospodarka » Żywność
Korniszony z papryką habanero – naprawdę ostry dodatek
Zobacz więcej zdjęć » |
Korniszony, a więc marynowane ogórki o wielkości najwyżej 5-6 cm, to przysmak bez którego nie wyobrażamy sobie polskiej kuchni. A gdyby coś zmienić? Nadać im pikantności i wyrazistego charakteru? Oto pokusiła się Dawtona, tworząc bardzo ostre Korniszony z papryką habanero. To propozycja dla prawdziwych mężczyzn, zdecydowanych kobiet i wszystkich tych, którzy uwielbiają naprawdę pikantne potrawy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Papryka haabanero jest jedną z najostrzejszych na świecie – według skali ostrości Scoville’a jest 700 razy bardziej pikantna od popularnej włoskiej papryki peperoni.
Korniszony Dawtona są nie tylko pikantne, lecz także soczyste i chrupiące. Pomysłów na potrawy z ich wykorzystaniem jest całe mnóstwo! Odważnym polecamy Korniszony z papryką habanero jako samodzielną przystawkę lub uzupełnienie obiadu. Zwolennicy umiarkowanych doznań polubią te pikantne ogórki jako dodatek do kanapek, domowych burgerów, koreczków czy sałatek.
Co znajdziemy w nowych, pikantnych korniszonach firmy Dawtona? Starannie wyselekcjonowane, niewielkie ogórki gruntowe z dodatkiem połowy papryki habanero. Oprócz nich w składzie są tylko ocet, woda, sól i cukier, bez żadnych zbędnych dodatków. Korniszony znajdziemy na sklepowych półkach w całej Polsce w cenie 5,19 zł/ 680 g.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)