Firma » Biznes

Korporacja czy kooperacja? ANG Spółdzielnia zachęca do współpracy

„Korporacja czy kooperacja” - pod takim hasłem ruszyła kampania ANG Spółdzielni, mająca na celu przedstawienie przewag spółdzielni jako modelu biznesowego i zaproszenie do współpracy ekspertów kredytowych oraz ubezpieczeniowych.

Spółdzielnie w Polsce nadal kojarzą się przede wszystkim z rynkiem mieszkaniowym oraz spożywczym, tymczasem także w branży finansowej z powodzeniem działa firma reprezentująca ten model biznesowy. ANG Spółdzielnia powstała jako alternatywne dla korporacji miejsce pracy dla doświadczonych ekspertów kredytowych i ubezpieczeniowych. Spółdzielnia jest bowiem formą spółki pracowniczej, w której pracownicy są podmiotem, a nie przedmiotem działalności. Dzięki nowej kampanii ANG pragnie przedstawić, na czym polega współpraca ze spółdzielnią i jakie to może przynieść korzyści tym, którzy do niej dołączą.

Zarabiam, współstanowię, jestem zaangażowany i tworzę społeczność

W ramach kampanii „Korporacja czy kooperacja” powstała seria filmików, w których Spółdzielcy przedstawiają wyróżniki Spółdzielni na rynku finansowym.

- Zdecydowaliśmy się na zaangażowanie do akcji naszych współpracowników, nikt nie opowie bowiem lepiej o współpracy z ANG Spółdzielnią niż osoby, które ją tworzą. Do kampanii wybraliśmy cztery aspekty, które przez większość uznawane są za najważniejsze. Atrakcyjne zarobki, które pozwalają na godziwe życie i spełnianie marzeń, ale nie powodują utraty niezależności. Współstanowienie czyli codzienny wpływ na to, jak wygląda i jak działa nasza organizacja, zwieńczone corocznym Walnym Zgromadzeniem Członków Spółdzielni, na którym wspólnie dokonujemy oceny tego, co zbudowaliśmy  w danym roku. Zaangażowanie - w sprawy społeczne, pozabiznesowe, a także wyjątkowa społeczność naszych Spółdzielców - mówi Michał Kwasek z ANG Spółdzielni.

Zaangażowany pracodawca, zaangażowani pracownicy

ANG Spółdzielnia chce pokazać, że nie bez powodu czwarty raz z rzędu otrzymała tytuł Najlepszego Pracodawcy Aon Hewitt. Tytuł ten otrzymują firmy, których pracownicy wykazują największe zaangażowanie i satysfakcję, co przekłada się także na coraz lepsze wyniki biznesowe.

- Naszym ogromnym osiągnięciem jest przede wszystkim zbudowanie społeczności, która jest etyczna i zaangażowana społecznie. ANG jest organizacją zrównoważonego rozwoju, zbudowaną na fundamencie odpowiedzialności wobec siebie samych i naszych interesariuszy. Jesteśmy dumni, że możemy się tym pochwalić i być może zachęcić kolejne osoby do dołączenia do naszej społeczności. Mamy nadzieję, że nasze działania będą kopalnią wiedzy dla wszystkich tych, którzy zastanawiają się, jak wygląda praca w pierwszej i jedynej w Polsce spółdzielni pracy w branży finansowej. Każdy, kto rozważa dołączenie do naszej organizacji, dla kogo kooperacja jest ważniejsza niż praca dla korporacji, będzie mógł ocenić, czy to miejsce właśnie dla niego  wyjaśnia Michał Kwasek.

Więcej szczegółów na temat kampanii pod adresem: https://wspolpraca.angspoldzielnia.pl/

brandscope