Gospodarka » Żywność

KRESTO – marka uhonorowana godłem Polish Exclusive 2013

Marka KRESTO - którą sygnowane są doskonałej jakości bakalie - obchodzi w przyszłym roku jubileusz 20 lat istnienia na polskim rynku. Jednak już w tym roku firma VOG, posiadająca w swoim portfolio markę, ma powody do świętowania.

W konkursie przeprowadzonym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej, w kategorii Ekskluzywna Polska Marka, KRESTO wyróżnione zostało godłem Polish Exclusive 2013. Nagroda jest wyrazem uznania w środowisku branżowym oraz autorytetu, jakim cieszy się wśród konsumentów i specjalistów.

Marka to rodzaj świadectwa. Producent podpisuje nią swoje wyroby dla zagwarantowania ich jakości. Nagrody, które marka otrzymuje są wyrazem nie tylko uznania środowiska branżowego, ale co bardzo istotne podpowiedzią dla klientów, który produkt warto wybrać. Marka KRESTO ma w naszym kraju ugruntowaną pozycję, jest silna wizerunkowo oraz identyfikowana z luksusemi komfortem.  Dowodem na to jest Godło Polish Exclusive 2013 - wyróżnienie nadane przez, Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej - będącego organizatorem konkursów branżowych. Laureaci konkursu wyłaniani są na podstawie oceny pozycji rynkowej firmy, wkładu w rozwój branży i poziomu satysfakcji konsumenckiej, a w skład kapituły wchodzą eksperci ds. marketingu, przedstawiciele mediów, agencji reklamowych i pr, portali biznesowych oraz laureaci ubiegłorocznej edycji. Warunkiem przystąpienia do procesu certyfikacji jest przedłożenie rekomendacji klientów i partnerów biznesowych, co zdecydowanie wpływa na wiarygodność  konkursu. Godło Polish Exclusive dla marki KRESTO, jest dla firmy VOG uhonorowaniem pozycji, podkreśleniem wkładu w rozwój rynku branżowego oraz nienaganną opinią, jaką przedsiębiorstwo cieszy się wśród konsumentów i specjalistów.

Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard ( IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.

ul.Przemysłowa 8