Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Król włoskiej uczty – makaron Cannelloni marki Arrighi

Tradycyjny posiłek we Włoszech nie może obyć się bez primo piatto – pysznych i prostych dań, które w odróżnieniu od serwowanych jako pierwsze podczas włoskiej uczty antipasi, są bardzo sycące.

Primo piatto najczęściej przygotowuje się na bazie makaronu, takiego jak Cannelloni marki Arrighi - kultowy składnik włoskich zapiekanek, który doskonale komponuje się ze wszelkimi dodatkami, ciesząc zarówno nasze podniebienie, jak i żołądek.

Rurka smaku

Okazały makaron Cannelloni marki Arrighi wprost idealnie nadaje się do tworzenia pysznych i bardzo pożywnych zapiekanek. Co najważniejsze, przygotowanie aromatycznych dań z pieca nie wymaga wcześniejszego obgotowania makaronu, przez co faszerowane rurki przyrządzić można w bardzo krótkim czasie. Wystarczy, że wypełnimy je dowolnym nadzieniem, a całość polejemy niezbyt gęstym sosem. Tradycyjny, włoski makaron cannelloni najczęściej podawany jest w towarzystwie mięsnego farszu, z dodatkiem sosu pomidorowego. Całość dopełniają wiórki twardego sera, takiego jak parmezan lub gran padano, którymi posypujemy zapiekanki tuż po wyjęciu z piekarnika. Choć tradycyjnie makaron ten układa się na płasko, bardzo efektowne danie uzyskamy ustawiając je pionowo w wyższej formie i następnie zalewając gęstym sosem grzybowym z kawałkami wyrazistej pancetty. Makaron Cannelloni, wypełniony kremowym serkiem mascarpone lub ricotta, to także zaskakujący sposób na urozmaicenie kremowych zup. Umieszczona na dnie miseczki rurka z aksamitnym nadzieniem zarówno wzbogaci smak dania, jak i sprawi, że stanie się ono bardziej sycące.

Wszystkie makarony marki Arrighi powstają według tradycyjnej, włoskiej receptury, a ich sekret tkwi w wykorzystaniu semoliny – mąki z twardej pszenicy durum. To właśnie ona sprawia, że makaron ten nigdy się nie skleja, ani nie rozgotowuje oraz nie traci swojego kształtu nawet wtedy, gdy pozostawimy go nieco zbyt długo w gorącej wodzie.

Z makaronem Cannelloni marki Arrighi w oka mgnieniu wyczarujemy prawdziwie śródziemnomorskie danie, które zaspokoi nawet największy apetyt.

Po więcej informacji oraz przepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Makaron Cannelloni marki Arrighi

Waga: 250 g

Cena rekomendowana: 4,59 zł

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją wysokiej jakości produktów spożywczych. Jej celem jest umożliwienie polskim konsumentom przygotowywania smacznych, zdrowy i zbilansowanych posiłków od śniadania po słodki deser, na bazie znanych i cenionych na świecie markowych produktów spożywczych. Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, Corny, Schwartau i Loacker.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania