Gospodarka » Żywność
Kromka zdrowia
Zobacz więcej zdjęć » |
Warto zadbać o to, by w naszej diecie nie zabrakło ciemnego pieczywa. Cechuje je duża zawartość błonnika i niski indeks glikemiczny, które sprawiają, że kromka razowca lub grahamka pozwalają nam nasycić się na dużo dłużej niż białe pieczywo. Dzieje się tak ponieważ nie powoduje ono gwałtownego skoku glukozy, a jedynie powolne jej uwalnianie. Błonnik zawarty w pieczywie może poprawić również perystaltykę jelit i wpłynąć na wchłanianie cukru, co w rezultacie oddziałuje na proces trawienia i obniża poziom cholesterolu. Co więcej ciemne pieczywo to wartościowe źródło witamin z grupy B oraz żelaza, cynku i magnezu. Przekłada się to na dobrą kondycję naszej skóry oraz zdrowy układ nerwowy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Jak jednak znaleźć na rynku dobre jakościowo ciemne pieczywo stworzone w oparciu o pełnowartościowe składniki? Rozwiązanie proponuje nam Piekarnia Cukiernia Otrębusy, która od ponad dwóch dekad wypieka pieczywo w oparciu o wyjątkowe receptury. Stosowane w ciemnym pieczywie z Otrębus naturalne składniki spełniają surowe kryteria jakościowe.
„W naszej piekarni stawiamy nie tylko na wysoka jakość produktów, ale również na zróżnicowane oraz szerokie portfolio, które pozwala zaspokoić bardzo zróżnicowane zapotrzebowania i gusta naszych klientów. Wielbiciele ciemnego pieczywa znajdą u nas ok. dwadzieścia propozycji chlebów i bułek z tego gatunku. Na szczególną uwagę zasługuje chleb żytni bez dodatku drożdży, w którym nie znajdziemy ani grama mąki pszennej. Produkt ten wyróżniono m.in. nagrodą „Doceń Polskie”” - mówi Katarzyna Bątkowska z Piekarni Cukierni Otrębusy.
Komentarze (0)