Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Krótki przegląd masażerów antycellulitowych i ich możliwości

Walka z cellulitem od dawna spędza sen z powiek większości kobiet. Defekt ten jest tak powszechny, że dotyczy nawet ponad 80% pań na całym świecie. Grudki i nierówności wyglądają mało estetycznie. W takiej sytuacji masażer na cellulit może okazać się rozwiązaniem problemu. Ale czy to działa?

Masowanie skóry jest procesem dość często bagatelizowanym i pomijanym przez kobiety walczące ze skórką pomarańczową. A to poważny błąd - masaż może mieć ogromny wpływ na skuteczność całej kuracji antycellulitowej.

Masowanie skóry nie tylko pozwala na rozluźnienie mięśni. Masowanie skóry to nie tylko doskonały sposób na relaks i odstresowanie się. Masaż skóry to przede wszystkim możliwość pobudzenia krążenia, w efekcie czego dochodzi do szybszego i efektywniejszego usuwania substancji toksycznych nagromadzonych w organizmie. To zaś ma kluczowe znaczenie w skutecznej walce z cellulitem.

Masażer na cellulit masażerowi nie jest równy

Skoro już wiesz, że masaż na cellulit ma bardzo dobry wpływ, pora na wybranie odpowiedniego urządzenia. Co prawda można wykonywać masaż za pomocą rąk, jednakże najlepszym rozwiązaniem wydaje się masażer na cellulit. Jest to urządzenie, które znacznie lepiej i dokładniej pobudza skórę, stymulując krążenie krwi i limfy.

Na rynku znajdziemy wiele tego rodzaju urządzeń. Różnią się one nie tylko ceną, ale również wyglądem czy wreszcie - skutecznością. Dlatego też, przed podjęciem ostatecznej decyzji należy dokładnie zastanowić się, który masażer na cellulit jest najlepszy?

Masażery manualne to nic innego jak wszelkiego rodzaju szczotki, wałki, itp. Skutecznymi, a przy tym niezwykle prostymi akcesoriami są tzw. pajączki. Ich cechą charakterystyczną są gładkie kuleczki, które skutecznie pobudzają krążenie, masując skórę znacznie dokładniej niż ręce nawet najlepszego masażysty. Kulki do masażu mają spory rozstaw, efektem czego masowana jest spora powierzchnia ciała. Masażerem manualnym jest również „kołyska”. To przyrząd, który charakteryzuje się obecnością obrotowych wałeczków. W ten sposób możliwe jest masowanie większych partii ciała, np. bioder czy pośladków. Siła masażu regulowana jest poprzez siłę nacisku. Masażer-kołyska sprawdza się nie tylko w przypadku likwidacji cellulitu, ale również w przypadku łagodzenia bólów mięśni.

Masażery elektroniczne to bardziej zaawansowane urządzenia, które nie wymagają od użytkownika większej ingerencji. Takie urządzenie uruchamia się poprzez odpowiedni przycisk. Wystarczy tylko wodzić głowicą po skórze, by uzyskać efekt masażu. Dość popularne są również masażery, które pełnią funkcję stymulatorów mięśni. Działając o impulsy elektryczne, odpowiadając za kurczenie i rozkurczanie mięśni.

Masażery próżniowe to kolejna opcja, która pozwala pozbyć się cellulitu. Zasada ich działania polega na wytworzeniu podciśnienia, co pozwala dotrzeć do głębokich warstw komórek tłuszczowych. Efektem tego jest usunięcie z nich zbędnych produktów przemiany materii, co pozwala na widoczne wygładzenie skóry.

Masażery elektroniczne, ze względu na zastosowanie w nich zaawansowanych technologii, wydają się być skuteczniejszym rozwiązaniem niż masażery manualne. Dobrze jest też rozważyć masażery próżniowe, które także charakteryzują się wysoką skutecznością.

Lipomasaż

By pokonać cellulit skutecznie, można skorzystać z możliwości, jakie daje lipo masaż. Jest to zabieg, do przeprowadzenia którego niezbędne jest specjalny masażer na cellulit. Jest to zaawansowane urządzenie, które przyczynia się do poprawy mikrokrążenia oraz wspomagania pracy układu limfatycznego. Ponadto odpowiada za stymulowanie tkanki podskórnej, dzięki czemu walka z cellitem jest bardzo skuteczna.

Koszt urządzenia nie jest może mały. Trzeba jednak mieć świadomość, że koszt zakupu urządzenia bardzo szybko zwraca się. Wiadomo, że zaawansowane i skuteczne zabiegi kosmetyczne, które trzeba powtarzać systematycznie, potrafią kosztować nawet kilkanaście tysięcy złotych.

PIK - przygody internetowego klienta