Firma » Biznes

Kuehne+Nagel dostarcza produkty Swarovski klientom regionu EMEA szybciej niż kiedykolwiek wcześniej

Firma Swarovski, producent kryształów i biżuterii, nawiązała współpracę z Kuehne+Nagel w ramach dystrybucji swoich produktów w regionie EMEA w Tessenderlo, w Belgii.

Wysoce zautomatyzowane centrum dystrybucji skraca czas dostawy zarówno do sklepów Swarovski, sprzedawców detalicznych, jak i bezpośrednio do klientów indywidualnych w ramach e-commerce.

Poza zarządzaniem całym łańcuchem dostaw B2B i B2C firmy Swarovski, kontrolą jakości i logistyką zwrotną, Kuehne+Nagel oferuje wartość dodaną w zakresie logistyki opakowań wychodzących, gdzie delikatny ludzki dotyk jest niezbędny. Obejmuje to ekskluzywne pakowanie prezentów i spersonalizowanych kart upominkowych, typowych dla wymaganej jakości w obsłudze klientów firmy Swarovski.

Centrum dystrybucyjne jest częścią zarządzanego przez Kuehne+Nagel obiektu o powierzchni 70 000 mkw. Firma Swarovski zainwestowała w całkowicie zautomatyzowaną technologię transportu wahadłowego (shuttle technology) i wybrała centralnie zarządzaną usługę transportu end-to-end, obejmującą przepływy przychodzące, dystrybucję do sklepów oraz dostawy B2C. W ciągu 2022 r. ta działalność przyczyni się do utworzenia 100 miejsc pracy w okolicy centrum dystrybucyjnego.

Gianfranco Sgro, członek zarządu Kuehne+Nagel odpowiedzialny za logistykę kontraktową, komentuje: "Cieszymy się, że możemy rozpocząć tę długoterminową współpracę z tak prestiżowym klientem, jakim jest firma Swarovski. Wspólnie stworzyliśmy najnowocześniejsze rozwiązanie w zakresie obsługi klienta dla wszystkich kanałów sprzedaży”.

"Bazując na wysokich kompetencjach firm Swarovski i Kuehne+Nagel, z niecierpliwością czekamy na rozpoczęcie współpracy, aby zapewnić lepszą obsługę i doświadczenie naszych klientów. Partnerstwo, które rozwinęło się w ciągu ostatnich miesięcy, stworzyło solidne podstawy do długoterminowego zaangażowania" – komentuje Brian White, SVP Supply Chain Management i Dyrektor Zarządzający Swarovski AG w Księstwie Liechtenstein.

Kuehne + Nagel