Gospodarka » Żywność

Kurczak Zagrodowy z Podlasia bohaterem Księgi Szefów Kuchni

Kurczak Zagrodowy z Podlasia bohaterem Księgi Szefów Kuchni
Zobacz więcej zdjęć »
Konrad Birek, szef kuchni w autorskiej restauracji Roberta Sowy „Sowa & Przyjaciele” i ambasador marki Zagrodowy, przygotował swoje pomysły na Kurczaka Zagrodowego z Podlasia.

Przepisy znalazły się w „Księdze Szefów Kuchni”, która 25 września pojawiła się na rynku nakładem Wydawnictwa G+J Książki.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

„Księga Szefów Kuchni” to obowiązkowa pozycja dla wszystkich miłośników gotowania. Znajdą oni w książce blisko 150 pięknie zilustrowanych przepisów na oryginalne i wyśmienite dania przygotowane przez szesnastu wybitnych mistrzów kulinarnych.

Jednym z bohaterów książki jest Kurczak Zagrodowy z Podlasia– produkt premium Grupy Drosed - obecny w kuchni Konrada Birka. Orientalna pierś z Kurczaka Zagrodowego podana na makaronie ryżowym z kapustą pak choi i słodkim sosem sojowym, Kurczak Zagrodowy duszony w czerwonym winie z borowikami czy hamburger z Kurczaka Zagrodowego z kolendrą i chilli oraz salsą pomidorową z awokado to tylko niektóre spośród zaprezentowanych w książce propozycji tego wybitnego szefa kuchni dla wielbicieli dań mięsnych.

 

„Księgę Szefów Kuchni” przygotowało szesnastu wybitnych mistrzów kulinarnych – kucharzy wielokrotnie nagradzanych i utytułowanych, którzy gotowali w najlepszych restauracjach w Polsce i zagranicą. Obok Konrada Birka są to: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Waldemar Hołówka, Wiesław Bober, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak, Tomasz Deker, TeoVafidis, Stefan Birek, Michał Górecki, Przemysław Klima, Krzysztof Kopciński, Jan Kuroń, Jarosław Walczyk i Artur Świerżewski.

 

Kurczak Zagrodowy z Podlasia − produkt Grupy Drosed - hodowany jest w małych, rodzinnych fermach położonych na wschodzie Polski. Wyróżnia go dłuższy, tzw. ekstensywny chów oraz specjalny sposób karmienia − wyłącznie naturalną, niemodyfikowaną genetycznie paszą roślinną, bogatą w surowce mineralne i witaminy. W efekcie mięso Kurczaka Zagrodowego jest delikatne, ma tradycyjny smak i wyjątkowo kruchą strukturą. Polecane jest osobom dbającym o zdrową dietę, dzieciom, kobietom w ciąży i osobom starszym.

 

Kurczak Zagrodowy z Podlasia dostępny jest w sklepach zarówno w postaci całej tuszki w cenie ok. 11,99-12,99 zł/kg, jak i elementów z kurczaka − filet, noga, skrzydła, udo, podudzie − w cenie od ok. 13,50 zł/kg do ok. 23,99 zł/kg w zależności od rodzaju elementu.

 

Więcej przepisów na Kurczaka Zagrodowego z Podlasia można znaleźć na stronie www.zagrodowy.pl. W specjalnej rubryce miłośnicy gotowania mogą również zamieścić własne przepisy oraz znaleźć najbliższy punkt sprzedaży.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »