Gospodarka » Żywność
Kurczak Zagrodowy z Podlasia oraz Pasztet Francuski nagrodzone medalami!
Zobacz więcej zdjęć » |
Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu "Produkt na Medal” odbyło się 25 lutego 2014 r. Produkty oceniane były w 23 kategoriach, m.in. żywność ekologiczna, produkty dla dzieci, mrożonki czy mięso i przetwory mięsne. W tej ostatniej doceniono aż dwa produkty z oferty Grupy Drosed – Kurczaka Zagrodowego z Podlasia oraz Pasztet Francuski. Kurczak Zagrodowy został nagrodzony za wyjątkowe wartości smakowe i odżywcze. Dzięki temu, że jest hodowany ekstensywnie w małych rodzinnych gospodarstwach i żywiony jedynie niemodyfikowaną paszą roślinną, jego mięso jest bogate w surowce mineralne i witaminy. Jest też regularnie umięśnione i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka. Przez dietetyków jest szczególnie polecane w zdrowej diecie dzieci i osób starszych.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Drugi z nagrodzonych produktów - Pasztet Francuski z pieprzem zielonym zachwycił szlachetnym i lekko pikantnym smakiem z wyczuwalną nutką wątróbki kurcząt. Pasztet ten ma kremową, jedwabistą konsystencję oraz karbowany, półkolisty kształt. Dodatkowo posypka z zielonego pieprzu sprawia, że doskonale prezentuje się na stole.
Konkurs „Produkt na Medal” odbył się już po raz 3. Został zorganizowany przez dwutygodnik Pani Domu. W jego jury zasiedli: Robert Sowa – mistrz kulinarny, Ewa Wachowicz – producentka i gospodyni programów kulinarnych, dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia, Paulina Jadczak – czytelniczka Pani Domu, Urszula Zubczyńska – redaktor naczelna Pani Domu oraz Robert Grotkowski – redaktor działu kulinarnego w Pani Domu.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)