Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Kurs stylizacji rzęs - co nowego w kosmetyce?

Oczy są zwierciadłem naszej duszy, mówią o Nas prawie wszystko. Z oczu wyczytamy radość, smutek, troskę, strach. Ich blask gaśnie wraz z upływającym czasem. Spoglądając w oczy widzimy wszystkie emocje i wachlarz pięknych rzęs. No tak … z tymi rzęsami to już nie zawsze tak jest.

Nie każda z Nas została obdarzona długimi, grubymi, podkręconymi, gęstymi a do tego jeszcze ciemnymi rzęsami. Na wszystko jednak znajdzie się rozwiązanie.

Coraz większym zainteresowaniem cieszą się zabiegiprzedłużania i zagęszczania rzęs, które wykonywane w profesjonalnych gabinetach kosmetycznych dają 100% satysfakcji. Po zabiegu nasze oko staje się większe , blask olśniewa, no i odpada codzienne mozolne tuszowanie rzęs. Tej jakże spektakularnej stylizacji oka możemy nauczyć się dla własnych potrzeb lub przeszkolić się na potrzeby nowej pracy czy też prowadzenia własnej działalności w branży kosmetycznej.

Kto może się zapisać na kurs przedłużania i stylizacji rzęs ?

Każdy, kto ma na to chęć i zręczne palce, może zapisać się na kurs przedłużania rzęs. Jedna z instytucji, która przeprowadza tego typu szkolenia jest AS Edukacja z Katowic. Kurs przeznaczony jest dla amatorów, jak i kosmetyczek, które chcą poszerzać swoje kompetencje zawodowe. Gdy nauczymy się podstawowej metody przedłużania rzęs 1:1 z całą pewnością na tym nie poprzestaniemy. Kolejnym stopniem wtajemniczenia w jest metoda Volume Lashes (od 2:1 do 8:1 czyli 2D do nawet 8D). Technika wykonywania zabiegu polega na doklejeniu rzęsy syntetycznej do prawdziwej w odpowiedniej proporcji od 2:1 do 8:1. Rzęsy dobierane są pod kątem długości i stopnia podkręcania naturalnych rzęs klientki. Po zabiegu każda Pani wychodzi z gabinetu z efektem „łał”, a przy okazji zabieg ,co nie jest bez znaczenia, jest bezpieczny. Bardzo rzadko zdarzają się alergie, uczulenia.

Podstawowej metody przedłużania rzęs 1:1 nauczymy się w 7 godzin szkoleniowych, bo tyle trwa kurs przedłużania rzęs organizowany przez firmę AS Edukacja. Szkolenia jest przeprowadzane w kameralnych, dwuosobowych lub trzyosobowych grupach. Jest możliwość wykupienia zajęć w trybie indywidualnym, szczególnie jeśli chcemy dalej doskonalić swoje umiejętności w metodach objętościowych, czyli metodzie Volume Lashes. Prowadzącą szkolenie jest uśmiechnięta, cierpliwa, perfekcyjna w swoim fachu, zawodowa kosmetyczka, z wieloletnim doświadczeniem. Oprócz technik doklejania rzęs, opowie o budowie oka oraz rodzajach rzęs, wyjaśni, na czym polegają przeciwskazania do zabiegu i jakie kosmetyki nasze rzęsy lubią najbardziej.

Każda z nas marzy, żeby choć przez chwile poczuć się wyjątkową. Spróbuj swoich sił ucząc się przedłużania i stylizacji rzęs, by spełniać marzenia innych Pań. Jeśli jesteś osoba otwartą, lubisz ludzi, interesujesz się nowymi trendami w makijażu i stylizacji, jesteś cierpliwa i precyzyjna, poczucie satysfakcji z tego zawodu masz zagwarantowane.

Źródło fotografii: pixabay.com
Licencja: https://pixabay.com/pl/service/license