Moda » Biżuteria

Latające Walentynki

Walentynkowe święto zadomowiło się już na dobre w naszym kalendarzu. Jako, że jest to jednak święto „importowane”, to my Polacy nie mamy jeszcze latami przyjętej tradycji jego obchodzenia. Wiemy, że jest to święto zakochanych, czas specjalnego okazywania miłości i eksponowania jej symboliki: serc, serduszek, czerwonej i różowej kolorystyki.

Firma Chopard, której przeważająca część wyrobów doskonale wpisuje się w przesłanie walentynkowego święta, co roku w sposób szczególny przypomina nam o Walentynkach. Na tegoroczne Walentynki marka wskazuje nową stylistycznie biżuterię Happy Diamonds – oczywiście z motywem serca i tradycyjnie z brylantami tańczącymi pomiędzy dwoma szafirowymi szkiełkami. Szkła są osadzone i w ten sposób zespolone w złotym konturze, uformowanym w kształcie serc. Górne szkło w nowych modelach ma przekrój sferyczny, co powoduje jeszcze bardziej wyrafinowany efekt, gdy poruszające się brylanty rozsiewają swoje blaski. Dla tak wyprofilowanego szafirowego szkła, także wykonane z białego, różowego lub żółtego złota uformowane w kształt serca obramowanie jest specjalnie, w sposób identyczny do linii szkła wyprofilowane. Poza świetnym wizualnie efektem, taka zmiana dodaje biżuterii stylistycznej nowoczesności. Bardziej wyrafinowane modele w kolekcji Happy Diamonds posiadają dodatkowo, wykonaną z diamentów inkrustację obramowania. Oczywiście jak każdy wyrób marki Chopard z poruszającymi się brylantami, na górnym szkle umieszczony jest, doskonale widoczny na zdjęciach, wygrawerowany logotyp marki.

Tegorocznym, specjalnym przekazem firmy Chopard, podkreślającym walentynkową symbolikę są magiczne latawce opatrzone inicjałami marki. Biżuteria Happy Diamonds, prezentowana w towarzystwie unoszących się swobodnie, rozsiewających różowy blask świetlnych latawców, nabiera jeszcze większej tajemniczości i niesie ze sobą silny impuls swobody i niezależności.

Wyroby Happy Diamonds firmy Chopard, oraz inne atrakcyjne oferty upominków walentynkowych przedstawia salon odCzasu doCzasu na swojej stronie www.e-zegarki.info.pl/walentynki_2013

Władysław Meller
www.e-zegarki.info.pl