Zdrowie » Medycyna

Lato z Sante!

Lato z Sante!
Zobacz więcej zdjęć »
Lato w pełni! To idealny czas, by cieszyć się wakacyjnymi przyjemnościami – także tymi kulinarnymi i przyrządzić smakowite, kolorowe i zdrowe dania. Dlatego Sante zaprasza do udziału w wyjątkowym konkursie – wystarczy przesłać swój pomysł na letnią potrawę, by zyskać szansę wygrania nagród.

Kanapki – zawsze na topie!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Kanapki – klasyk nad klasykami. W wakacje szczególnie cenimy wygodę – zwłaszcza podczas wyjazdów, dlatego zamiast tradycyjnego pieczywa, warto sięgnąć po pieczywo chrupkie lub wafle ryżowe. Jako dodatek idealnie sprawdzą się warzywne smakołyki Lovege – w wygodnych opakowaniach, których nie trzeba przechowywać w lodówce. Wystarczy jeszcze dołożyć ulubione warzywa, a całości dopełnią aromatyczne zioła. Uniwersalnym dodatkiem do kanapek „na słodko” będzie krem orzechowy (peanut butter), z którym świetnie skomponują się świeże owoce – brzoskwinie, morele czy gruszki.

Sante Wafle ryżowe ze słonecznikiem Extra Cienkiewypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego dostarczającego cennych składników odżywczych, z dodatkiem ryżu białego. Nie zawierają sztucznych dodatków ani cukru dodanego. Dają możliwość przygotowania urozmaiconych kanapek, które – dzięki wyjątkowej delikatności wafla będą jeszcze pyszniejsze.

Lovege Paprykarz z kaszą jaglaną – naturalny produkt ze składników w 100% pochodzenia roślinnego. Powstaje na bazie kaszy jaglanej i kompozycji wyselekcjonowanych warzyw: papryki, cebuli, marchwi, pietruszki, selera, soczewicy. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Doskonale smakuje z waflami ryżowymi, pieczywem chrupkim i tradycyjnym.

Sante Peanut Butter – zmielone idealnie na gładko prażone orzeszki ziemne. Nie zawiera oleju palmowego. Jest źródłem białka i błonnika. Idealny dodatek do pieczywa chrupkiego i wafli ryżowych.

Sałatki – latem najlepsze!

Dlaczego uwielbiamy sałatki? Są zdrowe, niezwykle apetyczne i można je przyrządzić ze wszystkich ulubionych warzyw. Wystarczy je pokroić, przygotować sos, a całość możemy „podkręcić” dodatkami – posiekanymi orzechami (najlepiej uprażonymi) czy otrębami. Świetnie smakować będą również młode warzywa korzeniowe, na przykład lekko podpieczone. Latem powinniśmy wykorzystywać bogactwo świeżych, polskich owoców, przyrządzając sałatki „na słodko” – a jako chrupiącą posypkę zastosować musli lub granolę. Jeśli chcemy, by sałatka była bardziej pożywna, warto przyrządzić ją z dodatkiem komosy ryżowej (quinoa) – dzięki temu zyskamy jeszcze więcej wartościowych składników odżywczych. Quinoa sprawdzi się zarówno w wytrawnych, jak i owocowych sałatkach!

Sante Bakalia Orzechy laskowe – jedne z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych bakalii. Wyróżnia je wysoka zawartość witaminy E, witamin z grupy B, składników mineralnych (fosforu, magnezu, potasu) oraz błonnika. Doskonale sprawdzą się jako chrupiący dodatek w sałatkach warzywnych i owocowych.

Sante Quinoa (komosa ryżowa) – zaliczana jest do tzw. super żywności, najbogatszej w cenne składniki odżywcze. Smaczna, sycąca i pożywna, a jednocześnie lekka. To produkt o wysokiej zawartości błonnika, tiaminy, witaminy B6, kwasu foliowego i minerałów (fosforu, magnezu, żelaza, cynku). Stanowi źródło białka. Z jej użyciem można przyrządzić pyszne sałatki – zarówno owocowe, jak i warzywne.

Czas na konkrety!

Większy głód zaspokoi zupa-krem, którą przygotować można na bazie ulubionych warzyw – pieczonych lub ugotowanych w lekkim bulionie. Idealną konsystencję uzyskamy dolewając przed blendowaniem odpowiednią ilość napoju roślinnego, który będzie doskonałą i lekką alternatywą do tradycyjnej śmietany czy mleka. Prosto i szybko przyrządzimy również kaszotto z dowolną kaszą i letnimi warzywami.

Sante Organic napój ryżowy – wyprodukowany z ekologicznego ryżu, z certyfikatem BIO. To napój w 100% pochodzenia roślinnego, o kremowej konsystencji i delikatnym smaku. Wyróżnia go brak cukru dodanego i brak sztucznych dodatków. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do letniej, warzywnej zupy.

Letnie smakołyki dla łasuchów

Wakacyjne desery najlepiej przyrządzić z wykorzystaniem świeżych owoców. Truskawki, maliny, porzeczki, jagody, borówki, morele czy brzoskwinie można podać efektownie na chrupiących, delikatnych gofrach lub z rumianymi placuszkami. Przygotowując ciasto na gofry czy placuszki, zamiast mleka również można dodać napój roślinny.

Latem nie warto spędzać długich godzin w kuchni, ale z pewnością warto przygotować coś pysznego i zdrowego. A efektem można się pochwalić, zgłaszając swoje kulinarne pomysły do wakacyjnego konkursu Sante.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »