Gospodarka » Żywność

Lekkie przekąski z kurczaka na lato

Lekkie przekąski z kurczaka na lato
Zobacz więcej zdjęć »
Ambasador marki Zagrodowy −Konrad Birek poleca delikatne i chrupiące fileciki oraz oryginalne hamburgery z salsą pomidorową i avocado.

Szef kuchni, Konrad Birek, odnalazł tradycyjny smak kurczaka znany z czasów dzieciństwa. Od tej pory tworzy oryginalne, autorskie przepisy na dania z delikatnego mięsa Kurczaka Zagrodowego.Ciepłe, letnie dni sprawiają, że mamy ochotę na lekkie potrawy, które chcemy jednocześnie przygotować szybko, nie spędzając dużo czasu w kuchni. Doskonałą propozycją na taki letni lunch będądelikatne, smaczne, a do tego łatwe w przygotowaniu fileciki z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia w chrupiącej panierce kukurydzianej z sosem jogurtowym i szczypiorkiem:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Składniki dla 4 osób:

8 filecików z Kurczaka Zagrodowego z Podlasia,

1 łyżka mąki pszennej,

2 jajka,

2 garści płatków kukurydzianych,

Olej rzepakowy do smażenia,

Sól, pieprz czarny do smaku.

100ml jogurtu naturalnego,

Sok z ½ cytryny,

Kilka gałązek posiekanego świeżego szczypiorku,

Sól, biały pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Jogurt połączyć z sokiem z cytryny, posikanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Fileciki z Kurczaka Zagrodowego oprószyć solą, pieprzem oraz mąką, a następnie zanurzyć w rozkłóconym jajku i rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony. Gdy kawałki mięsa będą większe, mięso po obsmażeniu wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Chrupiące fileciki maczać w przygotowanym wcześniej sosie jogurtowym.

 

Ciekawą a jednocześnie popularną propozycją letnich posiłkówwww.zagrodowy.pl. Konsumenci mogą zamieścić w serwisie własne przepisy, zadać pytanie Konradowi Birkowi, dowiedzieć się więcej o Zagrodowym i znaleźć najbliższy punkt sprzedaży.

 

Kurczak Zagrodowy z Podlasia z nową etykietą i tacką w niebieskim kolorze dostępny jest od października 2012 r. W sklepach znajdziemy produkt zarówno w postaci całej tuszki w cenie ok. 11,99 - 12,99 zł/kg, jak i elementów z kurczaka − filet, noga, skrzydła, udo, podudzie− w cenie od ok. 13,50 zł/kg do ok. 23,99 zł/kg w zależności od rodzaju elementu.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »