Gospodarka » Żywność
Lekkie rozwiązanie problemu ciężkiej wagi
Zobacz więcej zdjęć » |
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Sierpc by wyjść naprzeciw problemowi wprowadziła właśnie na rynek nowość - ser twarogowy Vitea 0% tłuszczu. Na jego bazie można przygotować wiele smacznych, lekkich
i niskokalorycznych posiłków.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Biały ser to doskonałe źródło białka, wapnia, fosforów i witaminy B12. Poza tym w jego składzie znajdują się inne bardzo ważne składniki odżywcze, jak choćby magnez, potas, cynk, witaminy A, D oraz E. To właśnie dlatego dietetycy podkreślają ogromną rolę, jaką biały ser odrywa w dietach, zwłaszcza tych odchudzających.
Ser twarogowy Vitea OSM Sierpc wyróżnia się delikatnym smakiem i pięknym, białym kolorem. Dzięki zerowej zawartości tłuszczu jest bardzo lekki. 100 g sera Vitea 0% to tylko 92 kalorie.
Na bazie Sera Twarogowego Vitea 0% można przygotować wiele smacznych i lekkich posiłków. Można go również jeść jako dodatek do kanapek.
Dobrym pomysłem będzie przygotowanie na bazie sera Vitea 0% lekkiej pasty makrelowej, która jest zdrowa i świetnie pasuje do każdego rodzaju pieczywa.
Do jej przygotowania potrzebne są:
1 opakowanie Sera Twarogowego Vitea 0%
- 1 makrela wędzona
- 4 łyżki jogurtu naturalnego (można dodać odrobinę majonezu lub oleju roślinnego)
- 1 mała cebula
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Makrelę obrać ze skóry i usunąć ości. Rybę i twaróg rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić
w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać jogurtu i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ser twarogowy Vitea 0% dostępny jest w sklepach spożywczych na terenie całego kraju.
Cena: 2,99 zł / Kulka 210 g
Producent: OSM Sierpc
Więcej ciekawych przepisów na dania z serem w roli głównej znaleźć można na http://www.królestwosera.com/ oraz na profilu na facebooku pod adresem: www.facebook.com/ser.przepisy.ciekawostki
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)