Gospodarka » Żywność
Lekkim krokiem w Nowy Rok
Zobacz więcej zdjęć » |
Kiedy stół ugina się od ogromnej ilości różnorodnych potraw oraz pysznych ciast to idealny moment, aby docenić wielką moc warzyw. Po licznych świątecznych, kulinarnych przygotowaniach nie mamy już siły i ochoty spędzać czasu w kuchni. Żaden problem! Wcześniej warto zaopatrzyć się w puszki z warzywami firmy Dawtona, aby w kilka chwil przygotować kolorowe i lekkie sałatki. Fasola, zarówno biała, jak i czerwona, to doskonałe źródło lekkostrawnej skrobi i błonnika, który jest najlepszą bronią w walce z nadmiarem cholesterolu. Korzystając z warzyw z puszki Dawtona, np. słodkiej kukurydzy oraz czerwonej fasoli szybko przygotujemy lekką i pyszną sałatkę.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kukurydza jest źródłem wielu składników odżywczych i powinna być elementem każdej zbilansowanej diety. Jest bogatym źródłem witamin, m.in.: prowitaminy A, witaminy C oraz witamin z grupy B; minerałów, np. potasu, cynku, fosforu czy żelaza. Wykorzystywana jest głównie jako dodatek do przystawek, sałatek, a także do domowych obiadów. To również doskonały element lekkiej kolacji. Idealnie komponuje się z warzywami, gotowanym kurczakiem lub twarożkiem. Przygotowanie sałatki z warzywami Dawtona jest banalnie proste – wystarczy otworzyć puszkę, zmieszać warzywa, dodać odrobinę oliwy lub innych ulubionych składników i gotowe – zdrowe, pyszne i szybkie danie, a równocześnie odrobina lekkości dla naszego organizmu!
Jak wykorzystać wyjątkową moc warzyw i w kilka chwil wyczarować lekką i zdrową sałatkę?
Przepis podpowiada Dawtona:
Sałatka pełna kolorów
Składniki:
puszka Fasoli czerwonej Dawtona
puszka Kukurydzy słodkiej Dawtona
kilka pomidorków cherry
garść rukoli
oliwa
limonka lub cytryna
szczypta soli
Przygotowanie:
Kukurydzę oraz fasolę odsączamy, ew. płuczemy i wrzucamy do miski. Pomidorki cherry kroimy na pół i wraz z rukolą dodajemy do warzyw. Mieszamy wraz z kilkoma łyżeczkami oliwy, dosalamy do smaku. Całość skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny.
Smacznego!
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)