Technologie » Komputery

Logitrans z systemem mHR

Firma Logitrans, specjalizująca się w rozwiązaniach informatycznych dedykowanych dla branży transportowej będzie wkrótce korzystać z profesjonalnego rozwiązania wspomagającego zarządzanie kapitałem ludzkim.

Spółka o międzynarodowym zasięgu podpisała umowę na wdrożenie systemu mHR, dzięki któremu będzie mogła m.in. zarządzać kompetencjami i kwalifikacjami pracowników, a także lepiej planować ich rozwój.

Dostawcą systemu mHR jest chorzowska spółka BPSC.

Logitrans jest twórcą i operatorem systemu Trans.eu. Oferowane w ramach systemu rozwiązania ułatwiają pracownikom branży TSL ich codzienną pracę. Z systemu Trans.eu obecnie korzystają użytkownicy z 24 krajów, który dostępny jest w 19 wersjach językowych, a jego celem jest integracja europejskiego rynku usług transportowych.

Powodem podjęcia przez Logitrans współpracy z BPSC była potrzeba zarządzania procesem ocen kompetencyjnych, zorientowanie działań firmy na rozwój pracowników i przełożenie na wzrost efektywności ich pracy.

Mamy świadomość tego, że na sukces naszej firmy składają się osiągnięcia poszczególnych pracowników. Dlatego też od zawsze stawiamy na ich stały rozwój – mówi Małgorzata Wysowska, Dyrektor Rozwoju Organizacji z Logitrans. - Zdajemy sobie sprawę z tego, że bez profesjonalnego narzędzia do zarządzania kapitałem ludzkim nasze możliwości w zakresie rozwoju pracowników byłyby bardzo ograniczone, dlatego zdecydowaliśmy się na wdrożenie systemu mHR – dodaje.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/rozwiazania_hr/logitrans_z_systemem_mhr.html

openmediagroup