Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna

LUTEZAN MULTIVITA – miej to coś w oczach

LUTEZAN MULTIVITA to suplement diety, który chroni wzrok przed osłabieniem będącym następstwem ubogiej w mikroelementy i witaminy diety lub osłabieniem związanym z wiekiem.

Zawarte w preparacie składniki chronią nie tylko oczy, ale zapewniają odpowiednią ilość niezbędnych witamin i mikroelementów dla całego organizmu. LUTEZAN MULTIVITA zalecany jest osobom dbającym o zdrowie, aktywnym, spędzającym wiele godzin za kierownicą, przed monitorem komputera lub ekranem telewizora.

Skład preparatu to bogata kompozycja mikroelementów wzmacniających nie tylko oko, ale i cały organizm. Dzienna porcja zawiera wysoką dawkę luteiny i zeaksantyny oraz witamin i minerałów. Luteina, będąca naturalnym antyoksydantem, pochłania szkodliwe spektrum promieniowania świetlnego, dzięki czemu neutralizuje wolne rodniki, co z kolei pozytywnie wpływa na prawidłowe widzenie. Drugi ważny składnik, zeaksantyna, chroni oczy przed szkodliwym promieniowaniem UV.
W składzie preparatu znajdują się także: beta karoten, chroniący struktury siatkówki oka przed działaniem wolnych rodników tlenowych, witaminę C, która będąc antyoksydantem przekształca wolne rodniki tlenowe w inne związki, witaminę E chroniącą organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników powstających w tłuszczach oraz witaminy z grupy B pełniące istotną rolę w organizmie. Witaminy B1, B3 i B6 odgrywają znaczącą rolę w przenoszeniu impulsów nerwowych
i zapobiegają przedwczesnej degeneracji neuronów. Witamina B2 bierze udział w zapewnieniu widzenia o zmierzchu i barwnego. Witamina B12 jest z kolei potrzebna do syntezy białek i tworzenia powłok nerwów, bierze też udział w metabolizmie  tłuszczów i węglowodanów. LUTEZAN MULTIVITA to także zestaw minerałów, takich jak: cynk, selen, żelazo, mangan, jod i miedź, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu.

LUTEZAN MULTIVITA to preparat  uzupełniający codzienną dietę, zawiera substancje, których ilość spada w organizmie wraz z wiekiem. Jest to związane także z działaniem czynników, takich jak: palenie tytoniu, otyłość, choroby sercowo-naczyniowe itp.

Jedno opakowanie preparatu LUTEZAN MULTIVITA zawiera 30 tabletek.
Należy przyjmować jedną tabletkę dziennie.

Preparat  LUTEZAN MULTIVITA firmy BLAU FARMA  Group jest dostępny bez recepty w aptekach na terenie całego kraju.

Cena: 39 PLN

milkas