Technologie » Internet

Mapy google jako dodatkowe narzędzie wyszukiwania obiektów noclegowych w serwisie www.noclegi24h.pl

Mapy google jako dodatkowe narzędzie wyszukiwania obiektów noclegowych w  serwisie www.noclegi24h.pl
Internetowy serwis www.noclegi24h.pl stanowiący bazę obiektów noclegowych wprowadził dodatkową opcję dla użytkowników w postaci interaktywnych map google. Za pomocą map w szybki i precyzyjny sposób możemy określić położenie interesującego nas ośrodka wypoczynkowego, hotelu, czy kwater na noclegi.

Na stronie głównej  serwisu www.noclegi24h.pl znajduje się aktywna mapa google, która w przejrzysty sposób prezentuje ilość ośrodków/hoteli zlokalizowanych na danym obszarze w Polsce. Dodatkowo w Zakładce Mapa Obiektów znajduje się druga mapa google stanowiąca praktyczny przewodnik turystyczny po wybranych regionach kraju. Znaleźć na niej możemy punktowe oznaczenia pod którymi kryją się artykuły dotyczące danego regionu, bądź miasta, a także wyszczególnione punkty z obiektami noclegowymi i polecanymi hotelami.

Uruchomienie map google to dodatkowa usługa nie tylko dla użytkowników serwisu, ale także dla klientów reklamujących obiekty noclegowe, ponieważ w znaczący sposób zwiększa się widoczność wprowadzonej bazy noclegowej do serwisu. Teraz dany obiekt noclegowy widoczny jest nie tylko po: województwie, regionie, czy miejscowości, ale także po wejściu w zakładkę Mapa Obiektów.

Wprowadzenie map google w znaczący sposób ułatwia wyszukanie interesującego obiektu, ponieważ w przeciągu kilku chwil jesteśmy w stanie określić jego położenie względem morza, gór, lasów, bądź jezior.

- W Serwisie www.noclegi24h.pl znajdują się polecane oferty noclegowe oraz opisy atrakcji turystycznych z całej Polski. W dowolnej chwili można sprawdzić wolne noclegi w różnorodnych ośrodkach, oraz wolne pokoje w najlepszych hotelach znajdujących się na terenie całego kraju. Jednocześnie prezentowane oferty kwater automatycznie umieszczane są stronie www.kwatery24h.pl stanowiącej uzupełnienie serwisów wchodzących w skład GRUPA24h. Dodatkowym atutem jest fakt, iż w bazie noclegów znajdują się obiekty na przysłowiową każdą kieszeń. Oferty tanich kwater rozpoczynają się już od 15 złotych za dobę, a kończąc na noclegach w luksusowych hotelach za kilkaset złotych za dobę. W serwisie prezentowana jest aktualna prognoza pogody dla każdego województwa - powiedział Grzegorz Malinowski współwłaściciel GRUPA24h.

Serwis www.noclegi24h.pl wchodzi w skład GRUPA24h (w skład której chodzą między innymi www.szkolenia24h.pl , www.konferencje24h.pl , www.turystyka24h.pl ) - sieć ogólnopolskich serwisów internetowych zajmujących się tematyką szkoleniową, konferencyjną, turystyczną, oraz turystyką biznesową. Na przestrzeni 2 lat intensywnego działania firma zdobyła uznanie szerokiego grona odbiorców zewnętrznych, a także klientów korzystających z bogatej oferty usługowej. Mocna pozycja na rynku branżowym nieprzerwanie plasuje serwisy na najwyższych miejscach w powszechnych wyszukiwarkach internetowych. Serwisy starają się ciągle wzbogacać ofertę rozszerzając zakres działania.

ap