Rozrywka i wypoczynek » Przyroda

Marka Dewar’s na rzecz środowiska

Marka Dewar’s na rzecz środowiska
Zobacz więcej zdjęć »
Marka szkockiej whisky Dewar’s to jeden z niewielu brandów alkoholowych, który angażuje się w ochronę środowiska naturalnego. Inwestycje, które mają zaspokoić rosnący popyt na produkty z portfolio marki Dewar’s, zakładają także działania na rzecz ochrony środowiska naturalnego Szkocji.

 100 000 drzew na 100 akrach

Co wspólnego mają jedna z najczęściej nagradzanych whisky na świecie, czysta, źródlana  woda i zagrożony gatunek czerwonych wiewiórek? Wszystkie one są częścią projektu zaangażowania whisky Dewar’s w ochronę szkockiego środowiska naturalnego. Wiąże się on z rozpoczętą w 2007 roku inwestycją w produkcję tego trunku, która ma na celu zaspokojenie rosnącego popytu na produkty z portfolio marki Dewar’s i jednocześnie ochronę przyrody w Szkocji. Projekt zakłada przebudowę istniejącego obiektu w Parkhead w Glasgow, budowę pięciu nowych hurtowni, nowego centrum blendowania alkoholu oraz linii rozlewniczych. Marka Dewar’s postanowiła zakupić także 100 akrów ziemi w centralnej Szkocji, gdzie powstanie drugi kompleks sześciu obiektów, w których whisky będzie starzona. Zdając sobie sprawę z potrzeby ochrony środowiska naturalnego, marka postanowiła zrobić coś, co ma zmniejszyć negatywne skutki inwestycji. Zaangażowanie whisky Dewar’s na tym polu polegało na posadzeniu 100 000 rodzimych drzew, które mają naturalnie wzmocnić otaczający krajobraz i zachować równowagę pomiędzy terenami zagospodarowanymi, a tymi, które zostaną nienaruszone.

Wkład whisky Dewar’s w ochronę środowiska naturalnego Szkocji to krok, który ma stanowić inspirację i zachętę dla innych. Jest przykładem tego, jak nie rezygnując z rozwoju marki, zadbać o przyrodę i otaczające środowisko naturalne.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:


Dossier

Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years  – to mieszanka najlepszych rodzajów whisky dojrzewających przez co najmniej 12 lat, charakteryzująca się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez znawców smakiem. Do składowania alkoholu używa się drewnianych, starannie przygotowanych beczek, w których wcześniej przechowywane było sherry. Dzięki temu alkohol dojrzewa, a przy tym nabiera wykwintności oraz lekkiej słodyczy.


Wyłącznym dystrybutorem whisky Dewar’s na polskim rynku jest firma Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:

Beata Grzybek, Marta Więckowska, Konkret PR, ul. Okrąg 2 lok. 45, 00-415 Warszawa, tel/fax. (22) 628 50 42, e-mail: b.grzybek@konkretpr.pl, m.wieckowska@konkretpr.pl



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Beata Grzybek

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »