Technologie » Komputery

Mercer korzysta z Comarch ECM i ICT w celu digitalizacji i automatyzacji korespondencji w obszarze p

Firma doradcza Mercer w Niemczech zdecydowała się na zakup systemu Comarch ECM, w celu digitalizacji komunikacji z emerytami i osobami wnioskującymi o rentę.

Prowadzenie komunikacji z osobami uprawnionymi do świadczeń emerytalnych to obszar działalności, który firma Mercer realizuje dla przedsiębiorstw w ramach zarządzania pracowniczymi programami emerytalnymi. Spełniające indywidualne potrzeby firmy Mercer rozwiązanie IT wraz z infrastrukturą Comarch ICT przyczyni się do optymalizacji i automatyzacji procesów komunikacyjnych.

Jednym z podstawowych obszarów działalności firmy Mercer w Niemczech jest świadczenie usług doradczych dla przedsiębiorstw w zakresie pracowniczych programów emerytalnych, administracji inwestycyjnej i emerytalnej, jak również wynagrodzeń, strategii odnoszących się do kapitału ludzkiego oraz fuzji i przejęć. Szczególnie w obszarze programów emerytalnych firma boryka się z ogromną liczbą dokumentów. Dotychczas zarządzanie tymi dokumentami odbywało się tylko na bazie dokumentów w wersji papierowej. W celu dokonania digitalizacji tych procesów firma Mercer zdecydowała się na wdrożenie systemu Comarch ECM. Rozwiązanie Enterprise Content Management jest częścią kompleksowej oferty Comarch w zakresie zarządzania dokumentami i wymianą danych.

Czytaj całopść artykułu tutaj: https://erp-view.pl/ecm/28089-mercer-korzysta-z-comarch-ecm-i-ict-w-celu-digitalizacji-i-automatyzacji-korespondencji-w-obszarze-programow-emerytalnych.html

openmediagroup

Zamów opracowanie informacji prasowej

Dziś:
Łukasz Orbitowski na festiwalu Apostrof w Krakowie. 20.05.19, godz.:18, Empik Bonarka
Za 1 dzień:
Marek Krajewski na Apostrofie w Krakowie, 21.05.19, g. 18:00, Empik Bonarka