Technologie » Komputery

METALPOL rozwija się, inwestując w nowoczesny system ERP

METALPOL korzysta z systemu ERP Infor CloudSuite Industrial (SyteLine), w 2017 roku firma zdecydowała o zastosowaniu najnowszej wersji tego rozwiązania w wariancie on-premise. Wdrożenie zrealizowała firma ICOMP Sp. z o.o., autoryzowany partner Infor w Polsce.

Odlewnia METALPOL Węgierska Górka Sp. z o.o. jest jednym z najstarszych zakładów w Polsce, którego historia sięga aż 1838 roku. Firma jest renomowanym dostawcą produktów z żeliwa sferoidalnego oraz szarego i specjalizuje się w produkcji odlewów dla branż: motoryzacyjnej, maszynowej, rolniczej, budowlanej i robót publicznych, górnictwa, kolejnictwa oraz armatury przemysłowej. Zakład zatrudnia około 250 pracowników.

Proces wytwarzania realizowany przez producenta wymagał rozwiązania informatycznego, które pozwalałoby zarządzać produkcją i śledzić na bieżąco rentowność poszczególnych produktów. System, według założeń, powinien także pozwalać na optymalizację procesów biznesowych, zapewniając osiągnięcie wyższej efektywności. Biorąc pod uwagę funkcjonalności dostępnych na rynku rozwiązań, zarząd zdecydował się na Infor CloudSuite Industrial (SyteLine). Oprogramowanie zostało wybrane spośród 18 analizowanych produktów i wdrożone w 2012 roku. W 2017 nastąpiła aktualizacja do wersji 9-tej zapewniającej jeszcze lepsze zarządzanie finansami i zasobami przedsiębiorstwa oraz dostęp do udoskonalonych specjalistycznych funkcji dla przemysłu.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://erp-view.pl/erp/28004-metalpol-rozwija-sie-inwestujac-w-nowoczesny-system-erp.html

openmediagroup