Technologie » Komputery

Microsoft Dynamics CRM 2016 dostępny dla klientów

trakcie odbywającej się w Barcelonie konferencji Convergence EMEA, Microsoft ogłosił oficjalną dostępność nowej wersji rozwiązania klasy CRM – usługi Microsoft Dynamics CRM 2016 w wersjach on-line (chmurowej) oraz on-premise (instalowanej lokalnie na serwerach firmy).

Obecna edycja systemu jest najbardziej zaawansowaną wersją CRM w dotychczasowej historii rozwoju produktu. Dynamics CRM 2016 posiada nowe funkcjonalności w obszarze analityki biznesowej, mobilności oraz obsługi aplikacji, ze szczególnym naciskiem na produktywność. Usprawnienia mają na celu wsparcie przedsiębiorstw w osiąganiu jeszcze lepszych wyników i korzyści biznesowych dzięki technologii wspomagającej pracę z klientem.

Każdy biznes stawiający w centrum swojej aktywności budowanie długotrwałych relacji z klientami wie, jak ważne są odpowiednie narzędzia wykorzystywane do realizacji tego celu. Udoskonalenia Dynamics CRM w edycji 2016 możemy podsumować w trzech, najważniejszych z perspektywy naszych użytkowników słowach: mobilność, produktywność i unifikacja. Niezwykle ważne jest bowiem, aby ich podstawowe narzędzie pracy było dostępne z każdego miejsca i na każdym urządzeniu, a funkcjonalności oferowane w jego ramach usprawniały codzienną pracę” – mówi Paweł Brudny, ekspert ds. rozwiązań CRM z Microsoft.

openmediagroup