Motoryzacja » Transport

Międzynarodowy przewóz osób

Wejście Polski do Unii Europejskiej spowodowało rozwój praktycznie nieistniejących do tej pory gałęzi naszej gospodarki.

Przewozy międzynarodowe między innymi przewóz osób do Niemiec, przewóz osób do Holandii czy Belgii to silnie rozwijająca się gałąź naszej gospodarki. Przy czym należy zwrócić uwagę, że rozwijają się przede wszystkim prywatne przedsiębiorstwa przewozowe, otwarte na propozycje i wymagania klientów.

Charakteryzują się one dużą możliwością dostosowania swoich pojazdów do potrzeb klienta (duża przestrzeń bagażowa, możliwość dowolnej konfiguracji foteli). Czas wyjazdu dostosowany jest do potrzeb klientów. Dodatkowo ważnym aspektem przewozów osób do Niemiec, Holandii czy Belgii jest możliwość korzystania z tak zwanej usługi „od drzwi do drzwi”. Co w skrócie oznacza, że klient jest zabierany w Polsce z podanego adresu i wysadzany w docelowym kraju podróży również we wskazanym miejscu.

Zlecenia przewozów obejmują również trasę z krajów Unii Europejskiej do Polski. Co więcej niektóre przedsiębiorstwa przewozowe otwarte są również dla osób niepełnosprawnych na wózkach inwalidzkich. Coraz więcej firm zwraca uwagę na tę grupę klientów i oferuje jej komfortowy i bezpieczny przewóz osób niepełnosprawnych, dzięki dostosowaniu samochodów do ich potrzeb (między innymi poprzez instalacje szyn do mocowania wózków za pomocą pasów bezpieczeństwa, winda dla osób niepełnosprawnych).

PIOTRANS Przewozy osobowe

• avatar
    motorniczy 2013-09-26 21:21:25

Dokładnie trudno jest zaufać konkretnej firmie, dlatego takie wypowiedzi jak powyzsza są bardzo cenne, przede wszystkim dla osób szukających wynajem busów. Ciągle słyszy się, jak niektóre firmy prowadzą transport osób, dlatego dobrze korzystać z polecanych ofert.

• avatar
    dragon@ 2013-09-25 15:36:09

Jeśli ktokolwiek szuka wynajem busa Warszawa pragnę polecić dobrze znaną mi firmę, a mianowicie DarTrans. Od razu zwróciłem uwagę na jej zaplecze samochodowe, do tego zapewniali najkorzystniejsze ceny. Zadzwoniłem, powiedziałem o co mi chodzi a oni przygotowali całkiem niezłą ofertę. Od tamtej pory jak tylko potrzebuję wynajem busa dzwonię do DarTrans.

• vulcanor
    vulcanor 2011-06-25 16:54:30

Tylko że problemem jest bardzo duża ilość takich firm transportowych jeżdżąc na granicy opłacalności, na starych oponach, drutowaniu.