Rozrywka i wypoczynek » Święta

MIKOŁAJKI DLA DZIECI Z RAFAKO

7 grudnia Święty Mikołaj odwiedził dzieci pracowników RAFAKO S.A. Ze względu na brak śniegu przyjechał bryczką zaprzężoną w konie. Przywiózł ze sobą mnóstwo prezentów oraz swoich pomocników, którzy zapewnili dzieciom wspaniałą zabawę.

Mikołajkowa zabawa odbyła się na terenie Areny RAFAKO. Spotkała się z entuzjastycznym przejęciem nie tylko dzieci, ale też ich rodziców. - To bardzo dobry pomysł. Pamiętam, jak sam byłem dzieckiem i bawiłem się na mikołajkach organizowanych przez RAFAKO. To było przeżycie! Dobrze, że firma powróciła do tej tradycji – mówi Adam Cieślik, tata 3-letniego Jasia.

- Po wielu latach faktycznie postanowiliśmy powrócić do tradycji organizowania zabawy mikołajkowej dla dzieci naszych pracowników. Odebraliśmy wiele sygnałów, że taka inicjatywa jest potrzebna. Nasza kadra jest coraz młodsza, mamy wielu młodych rodziców. Organizowane latem festyny z okazji Dnia Energetyka potwierdzają, że dzieci jest sporo i warto pomyśleć o atrakcjach dla nich także zimą – mówi Anna Zembaty- Łęska, Dyrektor Biura Zarządzania Personelem w RAFAKO S.A. Inicjatorem zabawy mikołajkowej były związki zawodowe, działające na terenie RAFAKO.

Atrakcji tego dnia dla dzieci nie brakowało. Oprócz worków pełnych prezentów dla każdego, które przywiózł bryczką Święty Mikołaj, przeprowadzono wiele zabaw i konkursów. Dziećmi zajęły się sympatyczne Śnieżynki oraz duży pluszowy Miś. Do tańca przygrywał zespół Bahamas. Chętni mogli nawet przejechać się mikołajową bryczką.

***

RAFAKO S.A. z Grupy PBG jest największym europejskim producentem kotłów dla energetyki zawodowej i przemysłowej, urządzeń ochrony środowiska oraz dostawcą kompletnych bloków energetycznych „pod klucz”.

***

KONTAKT: