Motoryzacja » Samochody

MISTRZOWSKI KUNSZT W KAŻDEJ NUCIE I DETALU

Muzyka to czyste piękno tworzone dzięki harmonii człowieka i instrumentu. W obu przypadkach osiągnięcie wirtuozerii wymaga ciężkiej pracy. Człowieka – w rozwijaniu talentu i umiejętności, instrumentu – wiedzy i umiejętności mistrzów, którzy je tworzą.

Kunszt twórców instrumentów, znany z najważniejszych sal koncertowych świata, znaleźć można też w bardziej kameralnym miejscu - Lexusie. Yamaha Fine Technologies i ich grupa specjalistów odpowiedzialnych za produkcję fortepianów, dodała wyjątkowego smaku kabinie nowego Lexusa RX. Procesy techniczne stosowane przy tworzeniu jednych z najbardziej ekskluzywnych modeli instrumentów, zostały przeniesione wprost do wnętrza SUV’a.

Drzewo sapele, z którego budują fortepiany, ma bardzo charakterystyczne ułożenie włókien. Z uwagi na swoją wartość i fakt, że jest bardzo wrażliwe na uszkodzenia, mogą na nim pracować jedynie najbardziej doświadczeni rzemieślnicy. To samo drewno i ci sami mistrzowie tworzą elementy wnętrza Lexusa RX. Końcowy efekt ich starań to niespotykanie równe linie, łączące drewno i aluminium – wymowny, silny kontrast między bogactwem drewna, a chłodem metalu.

Yamaha to firma ze 100-letnim doświadczeniem. Współpracuje i dzieli się swoim kunsztem z firmą Lexus od samego początku jej powstania, czyli od 25 lat. Przez cały ten czas niezmiennie odpowiedzialna jest za najwyższej klasy elementy ozdobne. Mistrzowskie wykończenie ma prześcigać oczekiwania klientów i w myśl filozofii Lexusa zapewniać nie tylko poczucie bezpieczeństwa, wygody, ale i wyrafinowania.

AdComms Media & Marketing Group