Firma » Biznes

Mobilny handlowiec

W sprzedaży mobilnej widać interesujące możliwości przeznaczone dla działalności firm oraz wielu przedsiębiorstw. W tym celu został wykonany system sprzedaży mobilnej. To oprogramowanie ma swoje zastosowanie w firmach posiadających przedstawicieli terenowych, którzy działają poza siedzibą firmy.

W sprzedaży mobilnej widać interesujące możliwości przeznaczone dla działalności firm oraz wielu przedsiębiorstw. W tym celu został wykonany system sprzedaży mobilnej. To oprogramowanie ma swoje przeznaczenie w firmach posiadających reprezentantów terenowych, którzy działają poza siedzibą firmy. Prace powiązane z tworzeniem tego systemu prowadzono, biorąc pod uwagę doświadczenie ekspertów, który na co dzień zajmują się kierowaniem strukturami sprzedaży. To ich doświadczenie, jak i potrzeby umożliwiły stworzenie funkcjonalnego systemu. Ten system sprzedaży zastępuje papierowe formularze, umożliwia wprowadzać dane według ustalonego formatu, przesyłać w postaci elektrycznej do centralnej bazy danych w firmie, w czasie rzeczywistym. Każdy przedstawiciel, który dokonuje regularnych wizyt u kontrahenta, otrzymuje znakomite narzędzie zwiększające efektywność pracy. System sprzedaży mobilnej jest oparty na komputerach przenośnych, które łączą się siecią gsm, przez telefony komórkowe. Pierwszą część systemu stanowią składniki po stronie urządzeń przenośnych, a druga związana jest z funkcjonowaniem centrali firmy.Skorzystanie z nowoczesnych systemów sprzedaży wpływa na większy porządek w firmie, przedsiębiorstwie. Bardzo dobrze sprawdza się dla handlowców działających terenowo, którzy mają szybki dostęp do centrali firmy. Już takie możliwości przedstawia im system sprzedaży na androida. Ten system sprzedaży wspomaga zbieranie zamówień poprzez PH w terenie. System w pełni zachowuje zgodność z mechanizmami aplikacji PSI-Fox, PSI-JFox, co jest związane z obsługą kartotek klientów, towarów, mechanizmu ustalania upustów i cen, obsługę kilku magazynów. We współczesnym biznesie rozwiązania mobilne zaczynają odgrywać coraz istotniejszą rolę. Nie może być zresztą odmiennie albowiem mówimy w tym miejscu o systemach pozwalających nam na dostęp do bardzo bogatej biblioteki danych o naszej firmie, naszych stanach magazynowych, lecz także o trendach rynkowych a nawet ruchach czynionych przez konkurencję - wszystko w każdej chwili kiedy tylko będziemy takich rozwiązań potrzebować.Rozwiązania mobilne to w znacznej mierze systemy umożliwiające nam mówiąc metaforycznie rozstawienie biura gdziekolwiek tylko się akurat znajdujemy. W każdej chwili, czy to u klienta, czy to w podróży bądź w domu, będziemy dzięki rozwiązaniom mobilnym dla biznesu mieli pełen pakiet narzędzi koniecznych do uskutecznienia naszej pracy. Z pewnością więc jasne jest że zainwestowanie w takowe systemy ostatecznie da nam znacznie większe możliwości niż konkurencji która będzie bezustannie funkcjonowała podług bardziej archaicznych zasad, możemy śmiało powiedzieć także że takowe rozwiązania znamiennie potrafią podnieść wydajność pracy, a także w niemałym stopniu komfort. Warto przejrzeć różne oferty mobilnych rozwiązań dla biznesu, dlatego że różne systemy mają odmienne opcje do zaoferowania.Dziś żyjemy w czasach, gdy przemieszczanie się z miejsca na miejsce jest wprost wymuszane, a czas dotarcia z jednego miejsca na drugie musi być jak najkrótszy. Mobilność będzie zapewne myślą przewodnią wieku XXI. Tego właśnie bowiem wymaga się od nas: mobilności oraz poruszania się w jak najszybszym czasie.Każdy bowiem szuka jak najłatwiejszego sposobu przemieszczania się z miejsca na miejsce w jak najkrótszym czasie. Nadto ciągle pragnie być w łączności ze znajomymi, rodziną oraz pracownikami z pracy. Wobec tego też niezwyczajnie ważna jest teraz mobilność w pracy.Właśnie ten wspomniany w tytule system sprzedaży mobilnej można powiązać właśnie z mobilnością każdego handlowca. W marketingu ceni się bowiem takiego handlowca, który jest mobilny pod względem przemieszczania się, jak też jest dostępny pod telefonem oraz prowadzi mobilną sprzedaż. Niestety albo stety, staliśmy się społeczeństwem mocno zglobalizowanym, nastawionym na konsumpcjonizm. Mobilność prowadzi nas do szybkiego trybu życia, gdzie brak jest czasu na małe, drobne sprawy. Żyjemy w ciągłym biegu, pragnąc aby wszyscy i wszystko wokół równie szybko reagowało na nasze bodźce.W działaniu pojedynczych firm i przedsiębiorstw przydatne mogą okazać się nowoczesne programy i systemy. Na przykład pojawiła się na rynku aplikacja mobilny handlowiec. Do jej zadań przynależy zarządzanie pracą urządzeń mobilnych, przesyłanie i odbieranie danych z PDA. W celu jej instalacji potrzebny jest komputer pocketpc z systemem Windows mobile 2003, bądź nowszy. Co zyskuje handlowiec dzięki takiej aplikacji mobilny handlowiec? Przede wszystkim handlowiec dysponuje aktualnymi informacjami o stanach magazynowych, płatnościach kontrahentów oraz rabatach.

Rozwiązania mobilne