Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Modny Białystok Pomaga – stworzyć kolejny „Bajkowy Pokój” podopiecznych hospicjum dla dzieciom

Pokazy mody, metamorfozy, mistrzowskie popisy fryzjerstwa i makijażu, a do tego recital, wystawa i licytacje. A wszystko to w szczytnym celu. Dochód z imprezy pomoże w budowie kolejnego „Bajkowego Pokoju”, które tworzy Fundacja „Pomóż Im”, prowadząca jedyne w regionie Domowe Hospicjum dla Dzieci.

Mowa o najnowszej edycji projektu „Modny Białystok Pomaga”, która odbędzie się w niedzielę 20 marca w Teatrze Dramatycznym.

Modny Białystok Pomaga” to unikalne przedsięwzięcie, które tworzą ludzie związani ze światem mody, sztuki i mediów. W projekt w szczególny sposób zaangażowana jest Ambasador Fundacji „Pomóż Im” – projektantka Elwira Horosz. Ale nie tylko ona. Nad produkcją wydarzenia pracuje szereg młodych, kreatywnych i nieprzeciętnie zdolnych osób. M.in. Piotr Mordas – stylista fryzur, Przemysław Sejwa, fotograf Michał Obrycki czy Anna Sass – wizażystka.

W programie tego wyjątkowego artystyczno – modowego show nie zabraknie okazji do tego, aby obcować z prawdziwym haute couture, najnowszymi trendami w designie i stylizacji. Ale nie tylko. Zaplanowano również wernisaż fotograficzny pod hasłem „Po prostu miłość”. Całość zwieńczy zaś występ utalentowanej wokalistki Kasi Garłukiewicz.

Dochód z imprezy trafi do Fundacji „Pomóż Im”. Dzięki zebranym środkom będzie szansa na remont kolejnego „Bajkowego Pokoju” - a może – i bajkowych pokoi – o ile uda się zebrać odpowiednią sumę. Możliwości do tego, aby włączyć się w pomoc finansową będzie przy tym sporo. Oprócz dochodu z biletów – koszt wejściówki to 20 złotych (bilety do nabycia w kasie Teatru Dramatycznego), zostanie zorganizowana również licytacja wspaniałego, wielkiego tortu oraz loteria fantowa.

„Modny Białystok Pomaga” - niedziela, 20 marca, początek o godzinie 16.00, Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki w Białymstoku.

publicum