Gospodarka » Bezpieczeństwo

Mondial Assistance pracuje dla lwa

Kompleksowy, bezpłatny pakiet assistance to nowość w ofercie ING TUnŻ. Za jego realizację odpowiada Mondial Assistance.

Bogaty zakres usług, pełna ochrona i wysoka jakość to cechy wyróżniające produkty Mondial Assistance.

Od kwietnia mogą z nich korzystać także klienci ING TUnŻ. Program Assistance, dostępny w ramach współpracy obu firm, gwarantuje kompleksową ochronę zarówno posiadaczowi polisy, jak również całej jego rodzinie.

Zakres usług oferowanych klientom ING TUnŻ jest wszechstronny. Obejmuje pomoc medyczną w razie nieszczęśliwego wypadku lub nagłego zachorowania, organizację korepetycji dla dziecka na czas pobytu w domu w trakcie przedłużającej się choroby, a także pomoc w razie utraty pracy: bezpłatna pomoc w organizacji konsultacji z ekspertami renomowanych biur pośrednictwa pracy, pomoc psychologa oraz doradztwo w zakresie pisania CV oraz listu motywacyjnego. Dodatkowo, specjalnie dla klientów ING TUnŻ, Mondial Assistance wdrożył dwa nieobecne dotąd na rynku produkty: fitness assistance oraz infolinię kulturalną. Pierwszy z nich gwarantuje nieprzerwany, całodobowy dostęp do informacji nt. uwarunkowań zdrowotnych i przeciwwskazań w uprawianiu sportu, możliwych form aktywności ruchowej dla kobiet w ciąży, właściwych nawyków żywieniowych, a także klubów sportowych, salonów kosmetycznych i basenów położonych w okolicy. Ponadto, w ramach infolinii kulturalnej, osoby posiadające polisę w ING niezależnie od pory dnia i nocy oraz miejsca, w którym się znajdują, mogą w Centrum Operacyjnym Mondial Assistance uzyskać informację dot. imprez muzycznych, koncertów, seansów filmowych, przedstawień teatralnych, a także imprez plenerowych, wystaw i innych wydarzeń kulturalnych.

Wystarczy wykręcić jeden numer telefonu, aby natychmiastowo uzyskać połączenie z konsultantem dyżurującym 24 godziny na dobę. Bez względu na okoliczności, z każdego miejsca w Polsce, o każdej porze dnia i nocy posiadaczom polisy w ING pomaga Centrum Operacyjne Mondial Assistance. Potrzebna wizyta u kardiologa lub natychmiastowy transport do szpitala? Szukasz opiekunki dla chorego dziecka? Nie wiesz, gdzie kupić rzadkie lekarstwo albo jak napisać CV? Potrzebujesz informacji, jak ułożyć zdrową dietę, albo w którym muzeum jest czynna wystawa malarstwa hiszpańskiego? W ramach Programu Assistance uzyskasz odpowiedź na każde z tych pytań.

Usługi Mondial Assistance w ramach Programu Assistance są dostępne bezpłatnie dla wszystkich klientów ING TUnŻ posiadających ubezpieczenie pobytu w szpitalu lub operacji.

Grupa Mondial Assistance: interwencja, co 2 sekundy w każdym miejscu świata Mondial Assistance jest międzynarodowym liderem rynku assistance, ubezpieczeń turystycznych i osobistej opieki. Obecnie zatrudnia ponad 9.350 osób, które porozumiewają się 40 językami, współpracując z siecią 400.000 usługodawców i 180 korespondentów na całym świecie. Z usług Grupy, świadczonych na wszystkich kontynentach, korzysta  250 milionów ludzi, tj. 4% światowej populacji. Grupa Mondial Assistance jest częścią Grupy Allianz.
www.mondial-assistance.com, www.mondial-assistance.pl

ap