Dom » Nieruchomość

Motocykle na Batorym?

Nowi najemcy: Yamaha Motor Middle Europe – Oddział w Polsce oraz Mercator Papier w Batory Office Buildings.

Lider na rynku motocyklowym w Polsce, importer znanej na całym świecie marki jednośladów i quadów - Yamaha Motor Middle Europe - Oddział w Polsce oraz firma poligraficzna Mercator Papier dołączyły do grona najemców oddanego do użytku w październiku 2009 roku drugiego budynku biurowego kompleksu Batory Office Buildings. W znajdującym się w pobliżu budowanego węzła Salomea i przebudowywanego skrzyżowania Al. Jerozolimskich i ul. Łopuszańskiej biurowcu pozostało jeszcze 6.771 m2 wolnej powierzchni do wynajęcia.

Yamaha Motor to firma, która prócz dbałości o osiągi techniczne swoich produktów, kładzie także nacisk na ich design i duszę. Liebrecht & wooD przyświeca podobna polityka - budujemy najwyższej jakości obiekty, tak, aby ich użytkownicy czuli się w nich jak najlepiej i jak pokazuje przykład Batory Office Buildings, nie muszą to być budynki architektonicznie nijakie - mówi Marc Lebbe, Dyrektor Zarządzający Liebrecht & wooD.

Dzięki modernizacji skrzyżowania Jerozolimskie/Łopuszańska i budowie węzła Salomea, kompleks Batory Office Buildings będzie jednym z najlepiej skomunikowanych parków biznesowych w Warszawie. Całkowita powierzchnia użytkowa kompleksu to 15 tys. m2, Yamaha Motor w budynku Batory Office Buildings II zajęła 319 m2 powierzchni biurowej, a firma Mercator Papier 718 m2.

Yamaha zawsze kojarzyła się z pewnego rodzaju awangardą, niekonwencjonalnym podejściem do życia, przyjemnością towarzyszącą nam na co dzień. W tym stylu był utrzymany nasz dotychczasowy budynek i w te same założenia wpisuje się Batory Office Buildings II, który wybraliśmy na naszą nową siedzibę - mówi Hubert Liwski, dyrektor handlowy Yamaha Motors Middle Europe - Oddział w Polsce. - Dodatkowo wygląd biurowca i jego nazwa ciekawie nawiązują do naszego działu produktów marine.

Drugim nowym najemcą jest firma Mercator Papier, dostawca profesjonalnych maszyn drukujących i urządzeń introligatorskich, prowadzący także kompleksową ofertę serwisową. W podpisaniu umowy najmu pośredniczyła agencja Colliers International.

Batory Office Buildings to kompleks biurowy składający się dwóch bliźniaczych budynków. Ich architektura nawiązuje do kształtu legendarnego polskiego translatlatyku „Stefan Batory", który był również inspiracją nazwy dla tego kompleksu biurowego. Na kolejnych najemców obiektu czeka jeszcze 6.771 m2 wolnej powierzchni do wynajęcia.

Gdy na drogach tworzą się korki, motocykliści mają większe pole manewru niż kierowcy samochodów. Już niedługo jednak, po zakończeniu prac mających na celu usprawnienie ruchu w okolicy Al. Jerozolimskich, osoby za kółkiem będą się poruszać równie sprawnie co jednoślady, a jedynymi powodami do zazdrości będą co najwyżej chęć posiadania motocyklu, np. Yamaha lub biura w doskonale skomunikowanym kompleksie Batory Office Buildings - dodaje Marc Lebbe, Dyrektor Zarządzający Liebrecht & wooD.

Wizualizację przygotowaną przez Liebrecht & wooD, przedstawiającą powstający Węzeł Salomea i zmodernizowane skrzyżowanie ul. Łopuszańskiej i Al. Jerozolimskich oraz znajdujący się w bezpośrednim sąsiedztwie kompleks biurowy Batory Office Buildings, zobaczyć można pod adresem: http://www.youtube.com/watch?v=F5cPWQB2UxE

Liebrecht & wooD to flamandzka firma deweloperska, koncentrująca swe projekty na rynku polskim, rumuńskim i rosyjskim. Jako jeden z niewielu deweloperów, Liebrecht & wooD zapewnia kompleksową obsługę w dziedzinie obrotu nieruchomościami, proponując budynki o wysokich walorach architektonicznych, które znalazły uznanie jurorów wielu europejskich konkursów. Realizacje firmy obejmują zarówno biura, jak i centra typu outlet, magazyny, obiekty handlowe oraz projekty pod klucz.

ap