Technologie » Komputery

Multi-cloudowy sojusz w celu przyszpieszenia cyfryzacji przedsiębiorstw

Podczas konferencji VMworld w Barcelonie obie firmy ogłosiły pakiet nowych, wspólnych usług, które mają umożliwić firmom szybsze i sprawniejsze wdrożenia chmur hybrydowych.

Wśród nowych funkcjonalności będzie wsparcie m.in. dla konteneryzacji i modernizacji aplikacji w oparciu o oprogramowanie Kubernetes czy wykorzystanie superkomputera Watson’a w kontaktach z klientami.

Według analityków z firmy Ovum, obecnie 20 proc. procesów biznesowych zostało przeniesionych do chmury, ale nawet 80 proc. krytycznych aplikacji, wrażliwych danych i najważniejszych obciążeń systemowych nadal działa w oparciu o infrasatrukturę on-premise. Dzieje się tak głównie ze względu na obawy o wydajność i kwestie prawne. Współczesny biznes coraz mocniej potrzebuje jednak rozwiązań, które umożliwią szybką adaptację chmur w każdym obszarze działalności firmy.
Sojusz dla multi-cloudów

Ogłoszona w trakcie VMworld 2018 w Barcelonie pogłębiona współpraca między IBM a VMware ma urzeczywistnić sen o wielochmurowym krajobrazie współczesnych firm. W oparciu o programowo-definiowane centra danych VMware, chmura IMB Cloud stanie się teraz w pełni zautomatyzowana i niezawodna, umożliwiając firmom znaczne ograniczenie przestojów w działaniu stosowanych aplikacji chmurowych. Jednocześnie firmy, które wcześniej wdrożyły systemy oparte na rozwiązaniach VMware mogę teraz łatwo i sprawnie dokonać migracji do chmury IBM. Ma ona zapewniać dostępność usług i aplikacji na poziomie 99,99 proc.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/it_solutions/multi_cloudowy_sojusz_w_celu_przyszpieszenie_cyfryzacji_przedsiebiorstw.html

openmediagroup