Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Na ratunek pękającym i przesuszonym dłoniom

Producent kosmetyków Kamill, firma Burnus, proponuje na zimowe chłody debiutujący na rynku polskim niemiecki produkt – lekki krem nawilżający do intensywnej pielęgnacji skóry marki Glysolid. Krem zapewnia błyskawiczną pomoc dla skóry spierzchniętej i suchej oraz skłonnej do pęknięć. Kosmetyk szybko zmniejsza jej pieczenie i zaczerwienienie.

Pod parasolem marki Glysolid kryje się także balsam do rąk Glysolid, który - podobnie jak krem - chroni skórę przed pękaniem, dodatkowo zapewniając jej odpowiednią pielęgnacją w skrajnych warunkach atmosferycznych tj. nadmierne działaniem mrozu i słońca.

Kosmetyki Glysolid zawierają alantoinę, która wpływa na przyśpieszony proces odnowy naskórka i ułatwia jego gojenie. Ich głównym składnikiem jest gliceryna (40%) o właściwościach silnie nawilżających, która przywraca naturalną barierę ochronną skóry:
- pozwalającą zatrzymać wilgoć
- chroniącą przed wpływami środowiska (zmiennymi temperaturami), a także bakteriami.

Gliceryna zawarta w Glysolid jest pochodzenia roślinnego. Zarówno krem, jak i balsam Glysolid zostały przetestowane klinicznie – nie mają zapachu, konserwantów, barwników ani parabenów, dlatego mogą je stosować osoby z chorobami skóry (atopowe zapalenie skóry, egzemy, łuszczyca).

Produkty Glysolid dostępne są w sklepach sieci L.Eclerc, a już od marca będą dostępne także w sieci drogerii Rossmann.

Sugerowane ceny produktów:
Krem nawilżający Glysolid (białe opakowanie; 100 ml) – 9,99 PLN