Gospodarka » Żywność
Najlepsze do kapusty
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kminek to dwuletnia roślina z rodziny selerowatych, zwana też karolkiem, którą możemy spotkać na polskich łąkach czy pastwiskach. Jako przyprawę wykorzystujemy jej nasiona, ale jadalne są również liście i korzenie. Kminek Galeo warto dodać do wszelkich dań z kapusty, roślin motylkowych czy tłustych potraw. Ma silny aromat i intensywny, korzenny smak. Doskonale pasuje do ziemniaków, buraków, marchwi, kalafiora czy cukinii. Jest ciekawym dodatkiem do chleba, a nawet ciast i alkoholi. Koperek znany był już Babilończykom, starożytnym Grekom i Rzymianom. To kolejna roślina z rodziny selerowatych, która często gości na naszych stołach. Można stosować go w całości – z łodygą, liśćmi i nasionami np. do ogórków kiszonych, najczęściej jednak wykorzystuje się same pierzaste listki. Koperek Galeo wzbogaca smak sosów, potraw z ziemniaków, zup i sałatek, a także młodej kapusty. Dodaje też aromatu mięsom i rybom.
Pieprz ziołowy Galeo to kompozycja gorczycy i chili, odpowiadających za pikantność, oraz kolendry, majeranku i kminku nadających mieszance wyjątkowy aromat. Nutka papryki zapewnia z kolei odrobinę słodyczy. Pieprz ziołowy Galeo podkreśla smak dań mięsnych, zup – kapuśniaku, grochowej, fasolowej, surówek, sałatek warzywnych, jajek oraz dań jarskich, a jego ostrość jest porównywalna z pieprzem naturalnym.
Kminek, koperek i pieprz ziołowy Galeo znajdziemy w tradycyjnych sklepach spożywczych i sieciach lokalnych na terenie całego kraju, a także w sieciach Kaufland, Carrefour i E.Leclerc w opakowaniach odpowiednio 12 g, 5 g, 12 g w cenie ok. 1,29 zł.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Nadesłał:
JBcomm
|
Komentarze (0)