Technologie » Komputery

Najnowsza wersja oprogramowania Oracle Audit Vault już na rynku

Oracle wprowadza nowe funkcje tworzenia raportów i ostrzeżeń, co ułatwia zmniejszenie kosztów związanych z przestrzeganiem przepisów prawnych i ochroną przed zagrożeniami wewnętrznymi.

Firma Oracle poinformowała o wprowadzeniu na rynek oprogramowania Oracle Audit Vault wersja 10.2.3.2, które ułatwi przedsiębiorstwom i instytucjom ochronę korporacyjnych baz danych i spełnianie wymogów przepisów prawnych.

Najnowsza wersja zawiera nowe funkcje tworzenia raportów i ostrzeżeń, które upraszczają proces audytu bazy danych i umożliwiają zmniejszenie jego kosztów. Kompleksowe rozwiązanie do audytu i monitorowania aktywności baz danych oferuje nowe funkcje umożliwiające tworzenie raportów i ostrzeżeń oraz zapewniające zgodność z przepisami

• Oracle Audit Vault zapewnia automatyczną konsolidację danych audytu w bezpiecznym, centralnym repozytorium zbudowanym w oparciu o sprawdzoną technologię hurtowni danych Oracle. W trakcie konsolidowania danych z audytu w repozytorium Oracle Audit Vault są one analizowane w czasie rzeczywistym pod kątem zgodności z regułami obowiązującymi w przedsiębiorstwie. Nieautoryzowana aktywność jest natychmiast wykrywana, a personel informatyczny jest o tym powiadamiany, co ułatwia zagwarantowanie bezpieczeństwa bazy danych.
  • Oracle Audit Vault oferuje wiele wbudowanych, dostosowywanych raportów, które oszczędzają czas i zmniejszają koszty sprawozdawczości dotyczącej spełniania wymogów przepisów prawnych. Zaawansowane funkcje dostosowywania raportów obejmują filtrowanie danych audytu, wyróżnianie wierszy z wartościami spełniającymi określone kryteria oraz tworzenie tabel i wykresów.

Oracle Audit Vault wersja 10.2.3.2 automatyzuje proces audytu bazy danych za pomocą nowych funkcji, takich jak:

• Planowanie raportów, powiadamianie, atestacja i archiwizacja ułatwiają zmniejszenie kosztów przestrzegania wewnętrznych i zewnętrznych przepisów dotyczących prywatności i ochrony danych;
  • Raporty dotyczące uprawnień, z aktualnymi migawkami użytkowników bazy danych, rozszerzeń uprawnień oraz profili umożliwiają audytorom śledzenie zmian w dostępie do bazy danych;
  • Raporty dotyczące przestrzegania prawa zawierają informacje o zgodności z wymogami przepisów prawnych, co jest przydatne w monitorowaniu aktywności i audycie bazy danych.

Informacje dodatkowe

·             Oracle Audit Vault Resource Kit

·             Chase Paymentech używa Oracle Audit Vault

·             Oracle Database Security

Oracle Audit Vault to część kompleksowego pakietu zabezpieczeń bazy danych Oracle, obejmującego produkty Oracle Advanced Security, Oracle Database Vault, Oracle Label Security, Oracle Data Masking i Oracle Total Recall, który umożliwia firmom przezroczystą ochronę przed naruszeniem poufności danych oraz zachowanie zgodności z przepisami bez wprowadzania zmian w dotychczasowych aplikacjach.

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą oprogramowania biznesowego. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle jest zarejestrowanym znakiem towarowym korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle