Gospodarka » Narzędzia

Najszybszy wkręcający Polak wyłoniony w konkursie DeWALT

19 września 2010 roku w Poznaniu odbył się krajowy finał „DeWALT Yamaha R1 Challenge 2010”. Międzynarodowy konkurs wyłonił najszybszego polskiego operatora wiertarko – wkrętarek DeWALT. Został nim Arkadiusz Grzesik ze Stalowej Woli.

Firma DeWALT, producent profesjonalnych elektronarzędzi i akcesoriów, zorganizowała krajowy finał konkursu na najsprawniejsze wkręcenie wkrętów wiertarko-wkrętarką tej firmy. 19 września 2010 r. na Torze Poznań, w trakcie trwania wyścigów motocyklowych „DeWALT Yamaha R1 Challenge 2010", rywalizowali między sobą najlepsi polscy kandydaci do tytułu najszybszego operatora urządzenia marki DeWALT.

Bezkonkurencyjny okazał się Arkadiusz Grzesik, który uporał się z zadaniem konkursowym w czasie 11,02 sekundy i tym samym pokonał siedemnastu rywali. Zwycięzca zmierzy się w międzynarodowych finałach już 6 i 7 listopada br. w hiszpańskiej Walencji, gdzie będzie walczył o główna nagrodę - motocykl Yamaha R1.

Polski finalista zapowiada solidny trening przed światowymi rozgrywkami. Zapewne ułatwi mu to zadanie wiertarko-wkrętarka akumulatorowa DeWALT DCD935L2, której stał się posiadaczem. Arkadiusz Grzesik przewiduje poprawienie czasu i zejście poniżej 10 sekund w zbliżającej się walce o tytuł najszybszego operatora wkrętarki w całej Europie.

Regionalny finał wkręcania na czas odbywał się w trakcie wyścigów motocyklowych „DeWALT Yamaha R1 Challenge 2010". Goście mieli okazję poczuć emocje związane z tą dyscypliną sportową oraz poznać drużyny motocyklowe biorące udział w zawodach. Dużym zainteresowaniem cieszył się team YAMAHA POLand POSITION, którego partnerami technicznymi są firmy narzędziowe DeWALT i Stanley. Swobodny dostęp do alei serwisowej oraz możliwość spotkania czołowych motocyklistów teamu, m.in.: Przemysława Salety, Adama Badziaka i Adriana Paska przyciągały wielu odwiedzających.
Regionalne kwalifikacje konkursu „DeWALT Yamaha R1 Challenge 2010" odbyły się w pierwszych trzech kwartałach tego roku, podczas 40 imprez lokalnych, organizowanych w różnych zakątkach Polski. Łącznie wzięło w nich udział blisko 2 tysiące użytkowników elektronarzędzi.

Konkurs „Wkręcanie na czas" to nie jedyne wydarzenie organizowane przez firmę DeWALT.
W sezonie wiosna - lato 2010 r. zainteresowani ofertą tej marki mieli okazję spotkać się ze specjalistami DeWALT podczas ponad 100 dni otwartych organizowanych wspólnie z dystrybutorami, na blisko 500 placach budowy oraz w ok. 300 indywidualnych firmach wykonawczych. Na rynku profesjonalnych elektronarzędzi marka DeWALT wyróżnia się nie tylko znakomitą jakością swoich produktów i konkurencyjną ceną, ale także różnymi imprezami, jakie organizuje dla swoich użytkowników.

Effective Public Relations