Zdrowie » Ciało
Naturalne przeciwutleniacze w żywności
Zobacz więcej zdjęć » |
Przeciwutleniacze podzielić można na dwie grupy: naturalne i syntetyczne. Po jakiego rodzaju antyoksydanty powinniśmy sięgać, a których unikać?
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Zaufać „Naturze”
Antyoksydanty są substancjami chroniącymi nas przed niekorzystnym skutkiem działania wolnych rodników, wytwarzanych w procesach metabolicznych przez nasz organizm. W żywności przeciwutleniacze występują naturalnie lub zostają wkomponowane w procesie produkcji. Na te ostatnie powinniśmy zwrócić szczególną uwagę. Jeśli rolę antyoksydantu pełni kwas askorbinowy – witamina C, nie musimy się obawiać. Gorzej jednak, kiedy w składzie naszego posiłku doszukamy się syntetyków, takich jak BHA, BHT lub estrów kwasu galusowego. Mogą one powodować alergie, negatywnie wpływać na pracę układu pokarmowego, zwiększać stężenie cholesterolu we krwi, a także zaburzać proces wchłaniania żelaza. Ponadto zamiast niwelować negatywne konsekwencje działania wolnych rodników, chemiczne przeciwutleniacze często przyczyniają się do ich powstawania i zwiększają ich aktywność.
Marka Nove, dbając o skład i jakość swoich produktów, bazuje jedynie na naturalnych składnikach, w tym przeciwutleniaczach pochodzących z warzyw i soków. Efektem takiego procesu produkcji jest nie tylko niepowtarzalny smak i aromat oferowanych wędlin i kiełbas, ale również bogaty w substancje odżywcze skład, któremu można zaufać. Linia produktów „Natura” marki Nove to najwyższej klasy wędliny nie zawierające glutenu, fosforanów, glutaminianu sodu, sztucznych konserwantów i przeciwutleniaczy.
Naturalne antyoksydanty są sprzymierzeńcami prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, dlatego warto sięgać po produkty, będące ich źródłem. Linia „Natura” marki Nove bez wątpienia będzie doskonałym wyborem w tej kwestii.
Produkty z linii Natura marki Nove:
Kiełbasa Krótka
Opakowanie: 270 g – w sprzedaży samoobsługowej
Dostępna także w ladzie tradycyjnej – na wagę
Cena brutto: od 20,50 – 24,90 zł/ kg
Szynka z tłuszczem
Dostępna luzem – ok. 1 kg
Cena brutto: ok. 29,00 – 38,00 zł/kg
Kiełbasa Długa
Opakowanie: 400 g – w sprzedaży samoobsługowej 8,99 zł/ szt.
Dostępna także w ladzie tradycyjnej – na wagę
Cena brutto: od 23,00 – 26,00 zł/ kg
Parówki
Masa netto: 240g ( 4,99 zł/ szt.)
Opakowanie MAP ok 600g
Cena: ok. 17,00- 22,00 zł/ kg
Schab
Masa netto: 1 kg
Opakowanie: 350 g; dostępny także luzem
Cena:
Schab w porcjach: ok. 39,90 zł/ kg
Schab luzem: ok. 37,00 – 39,00 zł/kg
Kiełbasa krakowska
Opakowanie: 280 g - w sprzedaży samoobsługowej (8,99 – 9,99 zł/ szt.)
Dostępna także w ladzie tradycyjnej
Cena: od 34,00 – 39,00 zł/ kg
Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje Nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność. W skład linii Natura wchodzą szynka, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska, parówki, schab, szynka z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, w Tesco, Makro, Almie.
Zakłady Mięsne "Nove" Sp. z o.o.
86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl
http://www.zmnove.pl
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)