Gospodarka » Żywność
Naturalnie, szybko i pysznie – Mak Mielony marki BackMit
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Mak na każdy dzień
Mak w kuchni kojarzy się najczęściej z dwiema tradycyjnymi potrawami – makowcem oraz wigilijnymi makówkami bądź kutią – w zależności od regionu kraju. Dania z wykorzystaniem maku rzadko trafiają na nasze stoły częściej niż kilka razy w roku. Najczęściej wymienianym argumentem jest długi czas ich przygotowania i złożone receptury. Jednak wykorzystując Mak Mielony BackMit w codziennej kuchni możemy zaskoczyć domowników serwując dania proste w przygotowaniu, a jednocześnie zupełnie inne w smaku niż to, czym na co dzień się delektują. Makowiec zamiast sernika, makowe babeczki w miejsce tradycyjnych ciasteczek czy kluski z makiem – takimi pozycjami w menu zaskoczymy każdego.
Naturalnie uniwersalny
Przygotowanie makowych specjałów do tej pory kojarzyło się zazwyczaj z czasochłonną pracą. Jednak z pomocą przychodzi Mak Mielony marki BackMit – tutaj najcięższą pracę, czyli mielenie, producent wykonał za nas. Tak przygotowany produkt możemy od razu wykorzystać w kuchni. Niektórzy wolą ułatwiać sobie życie sięgając po gotową masę makową. – Gotowej masy makowej nie można porównywać z makiem, zarówno tym sypkim, jak i mielonym. Często są to zupełnie inne produkty – zauważa mgr Iwona Gryszkin, dietetyk z Kliniki Diety Gryszkin. - Musimy pamiętać o tym, że w różnych produktach, zwłaszcza w tych wzbogaconych m.in. o bakalie, znajdziemy różne dodatki takie jak woda, cukier, miód i inne składniki, które niekoniecznie należą do receptury przygotowanych przez nas potraw, dlatego też efekt finalny może odbiegać od naszych oczekiwań. Nie wspominając już o nadprogramowych kaloriach, które najczęściej kryją się w dużych ilościach substancji słodzących dodawanych do tego typu produktów. Oprócz tego w masach makowych dostępnych na sklepowych półkach znaleźć można sztuczne dodatki, takie jak aromaty, barwniki, konserwanty, regulatory kwasowości, czy inne środki nadające jej pożądaną konsystencję i smak kosztem naszego zdrowia. - Zamiast łapać się za głowę przy każdorazowym czytaniu składu produktu na etykiecie, lepiej sięgnąć po stuprocentowy mak bez żadnych dodatków i ulepszaczy. - dodaje ekspertka. Z pomocą Maku Mielonego BackMit wyczarować można wiele smakowitych i aromatycznych potraw, a masę makową niezbędną do różnego rodzaju ciast najlepiej przygotować samodzielnie dodając jedynie te składniki, na które akurat mamy ochotę i w takich proporcjach, aby najpełniej odpowiadały naszym preferencjom.
Jakość w parze ze smakiem
Mak Mielony marki BackMit to przede wszystkim najwyższa jakość, dzięki której uzyskać można bogaty smak i głęboki aromat przygotowywanych potraw. Nowoczesne opakowanie, które chroni przed światłem, gwarantuje długi okres przydatności do spożycia. Produkt nie wymaga właściwie dodatkowej obróbki, takiej jak płukanie, namaczanie czy wielokrotne mielenie, dzięki czemu pozwala zaoszczędzić w kuchni dużo czasu. Ponadto jest w 100% naturalny i dokładnie oczyszczony – a zatem bezpieczny dla naszego zdrowia i bogaty w cenne witaminy. Wszystkie te zalety zostały dostrzeżone przez ekspertów zasiadających w jury konkursu „Produkt na Medal” organizowanego przez czasopismo „Pani Domu”, co zaowocowało wyróżnieniem Maku Mielony BackMit w kategorii produktów do pieczenia. Jest to zarówno najlepsze świadectwo jego wyjątkowej jakości i walorów smakowych, jak i rekomendacja dla konsumentów poszukujących najlepszych i najsmaczniejszych kulinarnych rozwiązań.
Potrawy, których głównym składnikiem jest mak, cieszą się uznaniem wielu amatorów dobrej kuchni. Niestety na polskich stołach pojawiają się one jedynie od święta. Z makiem mielonym marki BackMit zaoszczędzimy wiele cennego czasu na przygotowanie makowych smakołyków, dzięki czemu będą mogły stać się one częstszym gościem w naszych domach – ku uciesze podniebień domowników.
Mak mielony marki BackMit
Masa netto: 200 g,
Cena brutto 200 g: 5,99
Cena brutto 1kg: 22,99
Producent: VOG Sp. z o.o.
Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.
VOG Polska Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
www.vog.pl
Mgr Iwona Gryszkin
Absolwentka Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu i Dietetycznych Studiów Podyplomowych na Akademii Medycznej w Poznaniu. Od 2005 roku skutecznie działa jako dietetyk. Jest również aktywnym członkiem Zarządu Dolnośląskiego Towarzystwa Dietetyki.
KLINIKA DIETY GRYSZKIN
Tel kontaktowy: 664-969-066
Email: rejestracja@klinika-diety.pl http://klinika-diety.pl
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)