Gospodarka » Żywność
NEKTAR Z POMARAŃCZY I ROKITNIKA marki RABENHORST – ZADBAJ O ODPORNOŚĆ ORGANIZMU
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Marka Rabenhorst specjalizuje się w produkcji wysokogatunkowych soków owocowych od
ponad 200 lat. Soki marki Rabenhorst wyróżniają się na rynku rygorystycznymi
wymaganiami jakościowymi, wysoką zawartością naturalnych składników odżywczych oraz
bogatym wachlarzem interesujących kompozycji smakowych. Nektar z pomarańczy i
rokitnika Rabenhorst dodaje energii i witalności, a przeznaczony jest dla każdego, kto
pragnie wzmocnić swoją odporność – nie tylko w okresie zimowym. To prawdziwy eliksir
młodości i niewyczerpane źródło witamin i minerałów.
Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst produkowany jest wg niezwykle
rygorystycznych standardów, wyłącznie z najwyższej jakości owoców pomarańczy i rokitnika
– naturalnych źródeł nieocenionej dla budowania odporności witaminy C. Rokitnik zawiera w
sobie ponad 190 aktywnych biologicznie składników, wśród których znajdują się
antyoksydanty, flawonoidy, aminokwasy, a także nienasycone kwasy tłuszczowe,
mikroelementy (m.in. potas, żelazo, fosfor, mangan, bor, wapń i krzem) oraz witaminy (A, C,
D, E, K, P oraz te z grupy B) i prowitaminy. Witamina C, zawarta w rokitniku, nie ulega
rozkładowi podczas gotowania, dlatego Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst można
poddawać obróbce termicznej bez obawy o utratę walorów zdrowotnych. Nektar ten
dedykowany jest każdemu, kto pragnie utrzymać swoje ciało w dobrej kondycji i cieszyć się
dobrym zdrowiem. Dzięki specjalnym procesom produkcji maksymalnie ograniczającym
obróbkę owoców, Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst zachowuje wyjątkowo
wysoką zawartość składników odżywczych i naturalnych witamin doskonale przyswajalnych
przez organizm ludzki. Dodatkowo, produkt nie zawiera konserwantów, barwników, a także
jakichkolwiek środków aromatyzujących, zakwaszających czy zagęszczających. O najwyższej
jakości produktu świadczy także fakt, że nie powstaje on z koncentratów owocowych, lecz z
soków z pierwszego tłoczenia, co sprawia, że Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst
zachowuje wszystkie witaminy i minerały, znajdujące się w owocach. Już 200 ml nektaru
pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C w 100%.
Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst dostępny jest w tradycyjnej butelce z ciemnego
szkła, chroniącej zawartość przed działaniami promieni słonecznych.
www.victualia.pl
Marka: Rabenhorst
Pojemność: 750 ml
Importer: Victualia Saluber
* Rabenhorst jest niemiecką firmą rodzinną produkującą soki od 200 lat! Firma wykorzystuje całe
swoje wieloletnie doświadczenie, kreatywność oraz wiedzę do tworzenia najwyższej jakości soków ze
świeżych, zdrowych i najlepszych jakościowo warzyw i owoców. Soki Rebenhorst są 100% naturalne,
w zdecydowanej większości ekologiczne, niezwykle esencjonalne i aromatyczne. Dzieję się tak za
sprawą unikalnego procesu produkcji, polegającego na powolnym tłoczeniu na zimno świeżych
owoców prosto do butelek, oraz unikatowemu procesowi specjalnej pasteryzacji, który
przeprowadzany jest za pomocą unikatowej maszyny stworzonej i opatentowanej na potrzeby firmy
Rabenhorst. Dzięki tej maszynie pasteryzacja przebiega w odpowiedniej temperaturze, warunkach i
czasie, nie powodując strat witaminowych. Dzięki temu produkty Rabenhorst zawierają mnóstwo
cennych wartości odżywczych, a także świetne smakują. Warto szczególnie podkreślić, że soki firmy
Rabenhorst (marka Rabenhorst i marka Rotbäckchen - oferująca soki funkcyjne skierowane do dzieci)
powstają prosto z pierwszego tłoczenia owoców, tylko z certyfikowanych upraw ekologicznych, a nie
z przetwarzanych, zubożałych w witaminy koncentratów tak, jak zdecydowana większość dostępnych
na naszym rynku soków. Transport owoców jest niezwykle kosztowny, dlatego zazwyczaj producenci
korzystają z koncentratów soków, które docierają do fabryk i tam są rozwadniane i wzbogacane
sztucznymi witaminami. W przypadku produktów Rabenhorst i Rotbäckchen sytuacja wygląda inaczej
– wszystkie soki Rabenhorst i Rotbäckchen pochodzą z pierwszego tłoczenia, nie zawierają
ulepszaczy, dodatkowego cukru czy konserwantów a witaminy znajdujące się w sokach są naturalne -
prosto z owoców. Prawdziwe soki z wyciśniętych owoców, butelkowane tuż po tłoczeniu, to
najwyższa jakość i bogactwo prawdziwych witamin, które łączy się z naturalnym, wyśmienitym
smakiem.
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Komentarze (0)