Technologie » Komputery

Nettop NTT Home W 700P podkręca wrażenia wizualne

Firma NTT System wzbogaciła swoją ofertę o nową wersję nettopa, model NTT Home W 700P. Nettop dostępny jest w ofercie producenta od 21 września br. w czarnej, klasycznej obudowie.

Najnowszy model nettopa NTT Home W 700P adresowany jest przede wszystkim do użytkownika domowego. Produkt doskonale sprawdza się również w pracy biurowej, ze względu na wydajność i niskie koszty eksploatacji.

Ten kompaktowy mini desktop PC bazuje na najnowszej platformie ION Nvidii. Wyposażony został w kartę graficzną NVIDIA ® GeForce ® 9400 oraz procesor Intel Atom 230, co zapewnia użytkownikowi wysoką wydajność graficzną, możliwość odtwarzania wideo w rozdzielczości Full HD (1080p), obsługę DirectX 10 , a także wsparcie systemów Windows Vista Home Premium i Windows 7.

Platforma ION zrewolucjonizowała rynek komputerowy przekształcając tradycyjne komputery PC w urządzenia multimedialne zapewniające pełnię wrażeń wizualnych. Od teraz gracze mogą cieszyć się z rozgrywania popularnych gier, edytować grafikę i materiały filmowe jak również swobodnie surfować po Internecie.

Dodatkowo, nettop elegancko prezentuje się na biurku, może stanowić ozdobę każdego salonu.

Oprócz niewielkich rozmiarów (153x172x20 w mm) nettop jest super lekki (waży zaledwie 0,8kg). W prosty sposób można go zamontować na każdym monitorze LCD i odbiorniku TV posiadającym system montowania w standardzie VESA 100.

Nowy model nettopa, NTT Home W 700P, należy do urządzeń energooszczędnych. Pobiera znacznie mniej prądu niż standardowy komputer, co z korzyścią wpłynie na budżet użytkownika w dobie ciągłego wzrostu cen energii elektrycznej. Komputer wyposażony został w System Recovery, który umożliwia całkowite odtworzenie systemu Windows w ciągu kilku minut, bez konieczności ponownego instalowania i konfigurowania systemu operacyjnego.

Nettop NTT Home W 700P wyposażono w procesor Intel Atom 230 CPU (1.6GHz), pamięć operacyjną 2GB DDR2 oraz dysk twardy 320GB. W urządzeniu zainstalowano Windows Vista Home Premium.
Na wyposażeniu systemu znajduje się karta graficzna, NVIDIA ® GeForce ® 9400, gigabitowa karta sieciowa WiFi USB (g/n) oraz porty: DVI, cztery porty USB, porty audio i konwertery: DVI-VGA, DVI-HDMI.

Sugerowana cena detaliczna brutto:

• z systemem Windows Vista ® Home Premium: 1333,00 zł

Dane techniczne dla modelu NTT Home W 700P:

• Procesor: Intel® Atom TM 230 1,6GHz
  • System operacyjny: Windows Vista ® Home Premium
  • Pamięć RAM: 2GB DDR2
  • Chipset: MCP7A-ION
  • Karta dźwiękowa: zintegrowana na płycie głównej
  • Karta sieciowa: 1 Gigabit: RLT8111DL
  • Porty tył: DVI, 4xUSB 2.0, LAN, Audio Jack
  • Porty front: 2xUSB 2.0, 2xAudio Jack
  • Akcesoria: WiFi USB (g/n), system montowania VESA, przejściówki: DVI-HDMI, DVI-VGA
  • Wymiary (mm): 153x172x20
  • Waga: 0,8 kg

Informacje o NTT System S.A.:

NTT System jest największym w kraju producentem komputerów stacjonarnych, dostarczanych zarówno pod marką własną NTT, jak i markami zleconymi oraz notebook'ów i monitorów pod marką Corrino. Firma należy do grona czołowych dystrybutorów akcesoriów, podzespołów oraz urządzeń peryferyjnych w Polsce. Powstała w Singapurze, w połowie lat 80-tych XX w. Obecnie, oprócz siedziby głównej w Warszawie, NTT posiada 6 firmowych punktów sprzedaży na terenie Polski (w Białymstoku, Bydgoszczy, Krakowie, Lesznie, Rudzie Śląskiej i Wrocławiu) oraz centrum montażowo-serwisowe z zapleczem logistyczno-magazynowym w Zakręcie pod Warszawą. Zatrudnia ponad 300 pracowników. NTT System Sp. z o.o. została zarejestrowana w Polsce w 1989 roku, a w 2006 roku połączona z firmą NTT System S.A. W 2007 roku firma NTT System S.A. zadebiutowała na Giełdzie Papierów Wartościowych.

ap