Dom » Budownictwo

Nowa inwestycja Brain Embassy w samym sercu Warszawy

Brain Embassy nie zwalnia tempa rozwoju i powiększa swoje portfolio o nowe przestrzenie coworkingowe.

W styczniu 2022 r. zostanie otwarta kolejna, piąta już lokalizacja. Nowe miejsce pojawi się w samym centrum Warszawy, w budynku dawnego Teatru Kwadrat, przy ul. Czackiego.

COWORKING W SAMYM SERCU WARSZAWY

Brain Embassy to jedna z wiodących marek coworkingowych w Polsce - obecnie powiększa swój zasięg na mapie Warszawy o nową lokalizację. Budynek przy ul. Czackiego 15/17 mieści się w ścisłym centrum miasta - w pobliżu stacji drugiej linii metra, Dworca Centralnego, Starego Miasta i Nowego Światu.

„Pomimo niepewnej sytuacji związanej z pandemią, w Brain Embassy odnotowujemy wzrost w obłożeniu biur elastycznych i przestrzeni coworkingowych. Naszym głównym celem jest stworzyć takie środowisko pracy, aby zwiększyć wydajność i dać większe perspektywy rozwoju.  Projektujemy przestrzenie, które pozwolą sprostać wszystkim wymaganiom, dostosują się do potrzeb wynajmujących oraz dadzą poczucie przynależności do grupy. Wierzymy, że rozwój powierzchni  coworkingowych, w której dostarczamy klientom  unikalne doświadczenia, przyczynia się do ich sukcesu.  W naszych projektach stawiamy również na kreatywne rozwiązania, które odpowiednio stymulują umysł i zwiększają produktywność” - mówi Monika Kaczmarczyk, Managing Director w Brain Embassy.

Coworking Brain Embassy to przestrzeń dostępna przez całą dobę, 7 dni w tygodniu.

W ramach wynajmu oferowany jest także dostęp do programu rozwojowego, np. zajęć jogi, nauki j. angielskiego oraz udział w wydarzeniach organizowanych wewnętrznie, np. wspólne gotowanie. Każdy z wynajmujących  może także uczestniczyć w konsultacjach biznesowych, które prowadzone są przez społeczność  - takie wydarzenia to dobra okazja do bliższego poznania swoich sąsiadów z biura obok oraz podzielenia się swoją wiedzą i doświadczeniem. Oprócz tego, zespół Brain Embassy organizuje dla swoich Brainerów liczne wydarzenia o charakterze networkingowym, które umożliwiają budowanie głębszych relacji biznesowych.

Do dyspozycji wynajmujących są różnorodne sale spotkań oraz przestrzeń wspólna z w pełni wyposażoną kuchnią. Niewątpliwym atutem tej lokalizacji jest możliwość pracy na tarasach, gdzie z kubkiem pysznej kawy można również złapać oddech od codziennych obowiązków i podziwiać widok na panoramę Warszawy.

CO-CREATING W DUCHU TEATRU

Za projekt przestrzeni odpowiadają architekci z biura mode:lina. Całościowy remont obiektu wpisuje się w epokę, w której powstawał budynek. Tradycyjne wykończenia wnętrz dopracowane zostały zgodnie ze standardami Brain Embassy. Znajdziemy tutaj także wiele architektonicznych smaczków nawiązujących do teatru i kina. Swój charakter zyskają również klatki schodowe, które będą zachęcały członków społeczności do pieszych spacerów. Wewnątrz pojawiły się również surowe materiały takie jak drewno czy cegła.

Łączna powierzchnia budynku to ok 3900 mkw.  Przestrzeń open space mieści 17 monitorów przeznaczonych do dyspozycji wynajmujących. Klienci będą mogli korzystać także z sal spotkań, z czego większość przystosowana jest do wideokonferencji.

NOWY WYMIAR  EVENTÓW

Na parterze zlokalizowano niezależną, profesjonalną przestrzeń eventową, która odpowiada potrzebom zarówno dużych wydarzeń i konferencji, jak również spotkaniom warsztatowym opartym na pracy w grupach. Każda sala szkoleniowa wyposażona jest w mobilne rozwiązania, które umożliwiają wynajmującym dopasować przestrzeń do konkretnego celu spotkania.

Główna sala eventowa o powierzchni 102 m2 daje możliwość personalizacji oświetlenia pod wytyczne klienta oraz 100% zaciemnienie. Scena dla prelegentów wyposażona jest w najazd dla osób niepełnosprawnych, a ekran podglądowy posiada opcję przekształcenia w interaktywny flipchart. Od strony ulicy Dowcip dobudowane zostało osobne wejście prowadzące bezpośrednio na scenę - w sam raz dla wyjątkowego gościa, którego widownia pozna dopiero po odsłonięciu kurtyny.

Obok sal eventowych, na parterze będzie można skorzystać z nowoczesnego Podcast Roomu oraz lobby z otwartą kuchnią przygotowaną również pod zorganizowanie profesjonalnych sesji live cooking.

Obiekt umożliwia organizację eventów od 8 do 105 osób w standardowych ustawieniach. Przy uwzględnieniu kuchni otwartej na living room, ta liczba zwiększa się do nawet 200 osób stojących.

MINDFULNESS W BIZNESIE

Dla Brain Embassy kluczowe jest, aby wnętrza były zaprojektowane w zgodzie z teorią biofilii, która pozwala czuć się równie dobrze we wnętrzach, jak na łonie natury. W nowej lokalizacji pojawią się znane już z poprzednich realizacji: pokój drzemek, miejsce medytacji oraz tzw. loud-room, czyli pomieszczenie do ćwiczeń z workiem bokserskim. Przestrzeń coworkingowa została wyposażona w biurka o zmiennej wysokości (25% biurek posiada opcję regulowania wysokości) oraz bibliotekę do cichej pracy. Ergonomiczne meble, dostęp do światła dziennego i świeżego powietrza ułatwią wynajmującym skupienie się na pracy.

OBIEKT Z CIEKAWĄ HISTORIĄ

Gmach dawnego Teatru Kwadrat to już piąta lokalizacja coworkingu Brain Embassy w Warszawie, a siódma na świecie. Tym razem coworking zajmie całą powierzchnię budynku, czyli łącznie 6 pięter, plus parter dedykowany organizacji eventów. Biurowiec wybudowany został w 1953 roku, w stylu przedwojennego modernizmu, zaprojektowany przez jednego z czołowych polskich architektów - Zbigniewa Andrzeja Karpińskiego. Od początku lat 80-tych mieściła się tutaj siedziba Teatru Kwadrat, a wcześniej biurowiec Centrali Handlu Zagranicznego Elektrimu.

REMONT POD OKIEM KONSERWATORA ZABYTKÓW

Prace budowlane miały na celu odrestaurowanie fasady i poddanie całkowitej metamorfozie wnętrz budynku. Styl przedwojennego modernizmu nadają mu duże okna oraz kamień, który dominuje we wnętrzu, a jego oryginalność została zachowana poprzez odtworzenie tynku, który pierwotnie pokrywał ściany. Znajdziemy tutaj także długie tarasy na pierwszej i piątej kondygnacji. Budynek zawiera certyfikację BREEAM - jest to obecnie jedna z najczęściej stosowanych metod oceny budynków pod kątem ich ekologiczności w Europie. Projekt spełnia także wymogi standardu WELL Building Standard, a więc jest przyjazny zdrowiu i komfortowi jego użytkowników.

RUSZYŁA PRZEDSPRZEDAŻ POWIERZCHNI BIUROWEJ

Mimo, że oficjalne otwarcie biura przewidziane jest na styczeń 2022, już teraz uruchomiona została przedsprzedaż powierzchni w nowej lokalizacji. W ramach akcji “Presale”, powierzchnię można wynająć w obniżonej cenie - z 30 proc. rabatem na pierwsze 3 miesiące.

Więcej informacji o nowej lokalizacji Brain Embassy Czackiego oraz rezerwacja powierzchni:

Brain Embassy

newss.pl