Technologie » Internet

Nowa strona internetowa Wawel

Wawel odświeżył swoją stronę internetową www.wawel.com.pl. Nowa witryna zachwyca elegancją i smakowitością - cechami charakterystycznymi dla marki Wawel. Jednocześnie pozwala wszystkim zainteresowanym osobom bardzo szybko znaleźć potrzebne informacje.

Od kilku dni działa nowa strona Wawel SA www.wawel.com.pl. Przejrzysty podział i smakowita, czekoladowa szata graficzna to główne wyróżniki nowej witryny Wawelu. Serwis dostępny jest w języku polskim, angielskim i niemieckim.

O Firmie

Na nowej stronie znajdują się szczegółowe informacje na temat firmy, jej bogatej historii oraz aktualnych wydarzeń. Smakosze czekoladowych specjałów mogą także przeczytać o tym jak powstaje czekolada, kto jako pierwszy przywiózł ją do Europy oraz wiele innych ciekawostek. Na stronie można także obejrzeć zdjęcia prezentujące dawne opakowania produktów znanego cukiernika Adama Piaseckiego oraz zachwycające reklamy z lat 20-tych.

Produkty

W zakładce „Produkty" znajdują się szczegółowe informacje na temat szerokiej oferty oraz licznych nowości wprowadzanych przez Wawel SA. Klikając na zakładkę „Promocje" można przeczytać o specjalnych ofertach, m.in. loteriach oraz konkursach organizowanych przez firmę.

Przejrzystość, łatwość w obsłudze, intuicyjne menu to zalety nowego korporacyjnego serwisu Wawelu. Na stronie Internauci znajdą również informacje na temat Fundacji „Wawel z rodziną", jej działalności oraz prowadzonych akcjach.

Biuro prasowe

W „Biurze prasowym" chronologicznie ułożone są informacje prasowe związane z najważniejszymi wydarzeniami dotyczącymi Wawel SA, jak również z aktualnie wprowadzanymi ofertami.

Relacje inwestorskie

Dla akcjonariuszy i szukających informacji finansowych wyodrębniona została specjalna zakładka w menu podręcznym - „Relacje inwestorskie". Można tam przeczytać m.in. o aktualnych wynikach finansowych firmy, notowaniach giełdowych jak również poznać firmę z ekonomicznego punktu widzenia.

Praca

Każdy, kto chciałby zostać pracownikiem jednego z najbardziej znanych producentów słodyczy może na stronie dowiedzieć się o wolnych etatach w Wawel SA. Swoją aplikację można przesłać drogą elektroniczną bezpośrednio ze strony.

Multimedia

Dla prawdziwych smakoszy i wielbicieli słodyczy Wawel dostępne są słodkie czekoladowe tapety i wygaszacze oraz galeria zdjęć z sesji produktowych. Wszystko to można bezpłatnie ściągnąć wprost na swój komputer.

Wawel SA to jeden z najstarszych i najbardziej znanych producentów słodyczy w Polsce, którego tradycje sięgają końca XIX wieku. Nieustannie realizuje działania na rzecz doskonalenia swoich wyrobów oraz efektywności organizacji. Produkcja realizowana w fabryce w Dobczycach, oparta jest o sprawdzone receptury, a wykorzystywane surowce są najwyższej jakości i poddawane szczegółowej kontroli. Wawel SA od kilku lat posiada certyfikowany System Zarządzania Jakością zgodny z normą ISO 9001: 2000. Ponadto, dla zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego wyrobów wdrożono system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). Główna siedziba firmy mieści się w Krakowie. Od 1998 spółka notowana jest na GPW w Warszawie

Sklepy firmowe: Gliwice Zwycięstwa 32, Katowice Warszawska 1, Katowice Chorzowska 107, Kraków Rynek Główny 33, Kraków Kalwaryjska 19-21, Jelenia Góra ul. 1-go Maja 28, Lublin ul. Chopina 15, Łódź A. Struga 5, Poznań Wrocławska 21, Sosnowiec Modrzejowska 10, Tarnów Krakowska 11, Zakopane Gen. Galicy 1A.

ap