Technologie » Komputery

Nowa usługa Oracle Billing and Revenue Management Cloud Service

Nowa usługa w chmurze pomaga firmom w dostarczaniu i monetyzacji innowacyjnych produktów oraz tworzeniu nowych strumieni regularnych przychodów.

Z aplikacji rozliczeniowych Oracle korzysta już kilkuset klientów z różnych branż. Aby wesprzeć rozwijający się rynek produktów i usług cyfrowych, Oracle wprowadza nową usługę Oracle Billing and Revenue Management Cloud Service. Usługi w chmurze umożliwiają przedsiębiorstwom oferującym usługi cyfrowe i reprezentującym różne sektory, od usług finansowych i zaawansowanych technologii po media i rozrywkę, szybkie wdrożenie kompleksowego systemu zarządzania przychodami, który ma przewidywalne koszty operacyjne i wymaga minimalnych nakładów inwestycyjnych.

Oracle Billing and Revenue Management Cloud Service działa na platformie Oracle Cloud, która zapewnia najwyższej klasy produkty, usługi i asystę techniczną firmom migrującym do środowisk przetwarzania w chmurze. Równocześnie spełnia najwyższe wymagania przedsiębiorstw oferujących produkty cyfrowe w zakresie bezpieczeństwa, zgodności z przepisami i sposobu funkcjonowania.

Oracle jest właścicielem technologii Oracle Cloud i udziela odpowiednich certyfikatów zgodności, co zapewnia wyjątkową wydajność, skalowalność, dostępność i bezpieczeństwo - niezbędne w przypadku rozwiązania do rozliczania przychodów.

Usługa Oracle Billing and Revenue Management Cloud Service:

• Ułatwia szybkie tworzenie i weryfikację nowych produktów, pakietów i ofert. Umożliwia projektowanie produktów i ich udoskonalanie po wprowadzeniu na rynek w sposób szybki, prosty i ekonomiczny.
  • Oferuje niezawodną funkcjonalność, która wspiera globalizację handlu cyfrowego w tradycyjnych i nowych branżach.
  • Zapewnia kompleksową asystę techniczną w zakresie funkcji rozliczeń i fakturowania, obejmującą oferty próbne, automatyczne odnawianie subskrypcji, korektę rozliczeń i elastyczne cykle rozliczeń w różnych przekrojach - takich jak ilości, czas, transakcje, zdarzenia i pobrania.
  • Upraszcza kalkulację podatków (dzięki prostej wewnętrznej funkcji obsługi podatków lub łatwej integracji z narzędziami innych producentów) oraz tworzenie sprawozdań finansowych zgodnie ze standardami rachunkowości GAAP.
  • Umożliwia wdrażanie nowych inicjatyw w zakresie handlu cyfrowego w sposób szybki i obniżający ryzyko poprzez outsourcing funkcji zarządzania rozliczeniami i finansami, które są realizowane przez doświadczonego dostawę, zgodnie z efektywnym modelem operacyjnym, z wykorzystaniem niezawodnej funkcjonalności.
  • Praktycznie eliminuje koszty utrzymania i aktualizacji systemów lokalnych dzięki przewidywalnym, automatycznym aktualizacjom dostosowanym do indywidualnych konfiguracji.

Oracle