Firma » Biznes

Nowe biuro Metrohouse na Woli

Sieć biur nieruchomości Metrohouse uruchomiło kolejny punkt franczyzowy. Wzorem biur w Galerii Mokotów i Arkadii, nowy franczyzobiorca wybrał także lokalizację w centrum handlowym. Biuro funkcjonuje w warszawskim Wola Parku.

Biuro franczyzowe w Wola Parku jest już ósmą jednostką franczyzową sieci Metrohouse uruchomioną w 2009 r. Zarząd spółki zapowiada otwarcie kolejnych franczyz w najbliższych miesiącach.

Nie prowadzimy ekspansywnej polityki franczyzowej. Potencjalni franczyzobiorcy zgłaszają się do nas po wnikliwych obserwacjach naszych standardów działania. Są to dojrzali przedsiębiorcy mający określoną wizję funkcjonowania w ramach sieci. Rozmowy są konkretne i rzeczowe, podkreśla Grzegorz Kędzierski, członek zarządu Metrohouse S.A. odpowiedzialny m.in. za rozwój franczyzy.

Metrohouse podczas rozmów z potencjalnymi franczyzobiorcami kładzie duży nacisk na opracowanie dokładnego biznesplanu przedsięwzięcia. - Zależy nam, aby już na wstępie określić dokładne koszty inwestycji, przeanalizować potencjał lokalnego rynku, a dzięki temu zaproponować konkretne rozwiązania adekwatne do warunków, w których przyjdzie działać naszemu nowemu partnerowi, mówi Grzegorz Kędzierski.

Obecnie trwają zaawansowane rozmowy z kolejnymi potencjalnymi franczyzobiorcami z kilku dużych miast na południu i zachodzie Polski.

Metrohouse