Gospodarka » Żywność

NOWE PIWA W LINII CORNELIUS

Browar SULIMAR z Piotrkowa Trybunalskiego, producent wysokogatunkowych piw klasy premium z linii CORNELIUS, podjął decyzję o gruntownym liftingu swojej sztandarowej marki.

Dzięki temu piwa CORNELIUS mają zmienione etykiety, a
jednocześnie w ofercie pojawiły się kolejne gatunki tego szlachetnego trunku.
Koneserzy i smakosze już mogą szukać w sklepach trzech, zupełnie nowych smaków:
unikalny na skalę europejską CORNELIUS CIEMNY PSZENICZNY, lekki i orzeźwiający
CORNELIUS GREJPFRUT z dodatkiem naturalnego soku oraz CORNELIUS KOŹLAK. Tym
samym Browar SULIMAR ugruntowuje swoją pozycję rynkową w kategorii piw
premium.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Piwa CORNELIUS słyną przede wszystkim z wysokiej jakości oraz unikalnych i
autentycznych smaków. Browar SULIMAR przy ich produkcji nie stosuje technologii High
Gravity Brewing (HGB), która powszechna jest w innych browarach, zwłaszcza tych
największych. Piwa CORNELIUS warzone są z niebywałą starannością, w zgodzie ze
średniowiecznymi tradycjami browarniczymi, wyłącznie z naturalnych składników, bez
ulepszaczy i przyśpieszaczy fermentacji oraz sztucznych dodatków. Taki proces ich
przygotowania sprawia, iż charakteryzują się wyjątkowymi walorami smakowymi i
zapachowymi, docenianymi przez najbardziej wyrafinowane gusta.
Obecnie w linii CORNELIUS smakosze znajdą sześć niepowtarzalnych smaków. Wśród nich
trzy najpopularniejsze gatunki, dobrze znane smakoszom, które teraz zyskały nowe nazwy
i etykiety, a mianowicie: CORNELIUS PSZENICZNY (dawniej WEIZEN BIER), CORNELIUS
MIODOWY (dawniej HONIG) oraz CORNELIUS PORTER. Do nich dołączyły trzy zupełnie
nowe smaki: CORNELIUS CIEMNY PSZENICZNY, CORNELIUS KOŹLAK oraz CORNELIUS
GREJPFRUT.
CORNELIUS CIEMNY PSZENICZNY to unikat na skalę europejską. To piwo warzone metodą
górnej fermentacji. Wyróżnia się lekką, szlachetną, ciemno-bursztynową barwą oraz
niepowtarzalnym korzennym smakiem, który zawdzięcza odpowiednio dobranej
kompozycji słodów i drożdży. Piwo jest niefiltrowane, dlatego posiada wszystkie
dobroczynne składniki obecne w złotym trunku.
CORNELIUS KOŹLAK to piwo jęczmienne, warzone tradycyjną metodą dolnej fermentacji z
dodatkiem słodu pszenicznego i odpowiednio wyselekcjonowanych drożdży. To
aromatyczna kompozycja o rubinowej barwie, wyrazistym słodowym smaku z delikatną
nutą karmelu, wiśni i prawdziwego zboża.
CORNELIUS GREJPFRUT to piwo pszeniczne, którego klasyczny charakter przełamuje lekka
goryczka naturalnego soku grejpfrutowego. Dzięki temu piwo jest lekkie i orzeźwiające
oraz zaskakuje oryginalnym, owocowo-cierpkim smakiem. Delikatnie mętne, bo
niefiltrowane, o lekko różowej barwie jest potwierdzeniem browarniczego kunsztu
piwowarów z Piotrkowa Trybunalskiego.
Browar SULIMAR od momentu podjęcia decyzji o wprowadzeniu na rynek marki
CORNELIUS, główny nacisk w swojej działalności stawia właśnie na piwa klasy premium.
Dlatego pierwsze piwa tej linii warzone były pod czujnym okiem doświadczonego,
bawarskiego piwowara. Celem wprowadzanych obecnie zmian jest umocnienie pozycji
piotrkowskiego browaru w piwach wysokogatunkowych oraz zwiększenie sprzedaży za
granicą.
Wszystkie piwa CORNELIUS dostępne są w sieciach m.in. TESCO, CARREFOUR, PIOTR I
PAWEŁ, BOMI, ALMA, INTERMERCHE, E.LECLERCK, a także w wielu innych sklepach
sprzedaży detalicznej.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

poprostu

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »